Novosti

30/04/2016

Treća zdravstvena manifestacija "Hoditi i zdravi biti" okupila gotovo 300 građana

Danas je u Puli održana treća po redu javnozdravstvena akcija "Hoditi i zdravi biti" koju zajedno, uz potporu Ministarstva, organiziraju Zavod za javno zdravstvo IŽ, Istarska županija i sam Grad Pula. "Na današnje pješačenje odazvalo se gotovo 300 građana i rekreativaca koji s prepoznali vrijednosti zdravog stila življenja" kazao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo IŽ Aleksandar Stojanović te je nadodao kako je intencija Zavoda da kroz ovu akciju ukažu na bitnost kretanja kao jednog vida prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci poručila je kako je ova manifestacija prilika da se još jednom ukaže na važnost tjelesne aktivnosti, pravilne prehrane kao i ostalih oblika zdravog načina života. "Namjera je osvijestiti te potaknuti građane na prevenciju stoga je današnje hodanje i druženje jedan od pravih načina da učinimo nešto dobro za sebe i za svoje zdravlje" zaključila je Puh Belci.

Grad Pula već godinama kroz raznolike preventivno zdravstvene i sportske programe osigurava svojim sugrađanima zdraviji i aktivniji način življenja, nadodala je pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović.

Akciju su podržali i predstavnici Istarske županije na čelu s pročelnicom UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonjom Grozić Živolić te pročelnicom UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patriciom Smoljan te ostali predstavnici raznih zdravstvenih i sportskih ustanova i organizacija.

Ruta kojom se pješačilo protezala se od Ulice Veruda, odnosno Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić, preko Splendida i Zlatnih stijena, duž Verudele sve do Bunarine gdje su sve sudionike dočekali zdravi obroci. Također, šetačima su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu dijelili edukativne materijale o važnosti zdravog načina života, a dok su učenici Medicinske škole sudionicima mjeriti tlak.

Ova javnozdravstvena manifestacija, uz Pulu, istodobno se odvija u još šest istarskih gradova Poreču, Umagu, Buzetu, Rovinju, Labinu i Pazinu.