Novosti

02/05/2016

Istarski sustav zaštite i spašavanja primjer je ostalima u Hrvatskoj

Povodom obilježavanja Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, danas su u prostrijama Istarske županije u Puli istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić primili predstavnike vatrogasnih postrojbi iz cijele županije i čestitali im njihov dan.

Flego je istaknuo kako je vatrogastvo u Istri odličan primjer decentraliziranog sustava te kako se Istra do sada pokazala da zna ustrojiti efikasan sustav zaštite koji može odgovoriti na sve izazove. "Krizi unatoč, funkcioniranje sustava nismo nikada doveli u pitanje. Važno je da su građani Istre spokojni ako dođe do požara, jer znaju da ćete vi riješiti svaki problem, a mi ćemo vas kao županije pratiti koliko god treba te vam na kraju čestitam na nesebičnosti, volji i požrtvovnosti da operativno spasite i ljude i njihovu imovinu", izjavio je župan Flego.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izjavio je kako kod istarski građana i sve brojnih turista postoji visok osjećaj sigurnosti. "Naša je suradnja zbilja odlična  i možemo biti ponosni na naše zajedništvo zbog kojega smo često puta primjer ostalima u Hrvatskoj i šire", zaključio je Miletić.

Vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac, nakon zahvale na prijemu, istaknuo je da su požari samo manji dio opsega njihovog posla, pa je tako u protekloj godini bilo 2562 intervencija, od čega su se 872 odnosile na požar.

"Mi vatrogasci smo obučeni da pomognemo svojoj zajednici i da se ta zajednica osjeća sigurno, jer zna da mi  riskiramo i svoje živote da bi im pomogli. Mogu reći da ćemo mi imati odgovor na svaki problem, a turistima u Hrvatskoj mogu poručiti da će se osjećati sigurnije nego u svojoj zemlji," rekao je na kraju Dino Kozlevac.