Novosti

02/05/2016

Najbolji informatičari i matematičari pulskih osnovnih škola prezentirali svoje radove

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović nazočile su danas prezentaciji i dodjeli nagrada najboljih informatičkih i matematičkih radova učenika pulskih osnovnih škola koji su nastali u sklopu projekata "Pula moj grad" i "Pula okom matematike".

"Način na koji popularizirate matematiku i informatiku, i pritom prožimate temu Pule, vrijedni su svake pohvale", kazala je zamjenica gradonačelnika i uputila čestitke učenicima i njihovim mentorima na uloženom trudu u projekte. Čestitkama se pridružila Krizmanić Marjanović uručivši pobjednicima prigodne nagrade.

Učenici OŠ Tone Peruško prezentirali su svoj rad "Jedan, dva, tri, kocku baci ti" koji je osvojio prvo mjesto, učenici OŠ Veli Vrh pokazali su rad naziva "Pula kopija Rima" koji se našao na drugom mjestu, dok je treće mjesto zauzeo rad "Kružni tokovi Pule", također OŠ Tone Peruško. Svi su pobjednički radovi nastali u sklopu projekta "Pula+, Pula okom matematike".

Od ukupno 180 osnovnoškolskih radova koji su prijavljeni na projekt "Pula moj grad", odabrana su i nagrađena po tri rada iz svake od pojedinih kategorija - digitalni crteži, prezentacije, animacije i kratki film.

U kategoriji digitalni crteži, prvo je mjesto osvojio Filip Kurtović iz OŠ Kaštanjer, drugo Dora Mitić iz OŠ Stoja, a treće Doris Ćurić iz OŠ Tone Peruško. U kategoriji prezentacije na prvom se mjestu našao Adrian Brajković iz OŠ Vidikovac, na drugom Mateo Peruško iz OŠ Šijana, a na trećem Julija Gerenčir iz OŠ Veruda. Kategorija animacije prvo mjesto donijela je Eleni Popović iz OŠ Stoje, drugo Lei Buršić, također iz OŠ Stoja, te je treće mjesto pripalo Karlu Bačiću iz OŠ Šijana. U kategoriji kratki film pobjedu je odnijela Elena Orbanić iz OŠ Kaštanjer, na drugom mjestu našao se Gregor Flego iz OŠ Vidikovac, a na trećem Emili Dragaš iz OŠ Šijana.

Teme ovogodišnjeg natjecanja bile su "Pula za 10" i "Igrom kroz Pulu", a projekt se svake godine održava u povodu proslave Dana Grada Pule.