Novosti

02/05/2016

Brojne nove audiovizualne atrakcije na ovogodišnjoj Visualiji

U pulskoj Turističkoj zajednici danas je najavljen program četvrtog po redu  festivala Visualija koji će se u Puli održati od 12. do 14. svibnja.

Festival organizira Udruga Sonitus, u suradnji s pulskom Turističkom zajednicom, AMI-jem, pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Bogat program odvijat će se na čak 12 lokacija u gradu s preko 20 instalacija najavili su direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj i direktor Festivala Marko Bolković. Uz izuzetno jake domaće snage koje će predstaviti nove audiovizualne atrakcije posjetitelji će imati priliku vidjeti i inozemne svjetlosna instalacije.
Mnogo noviteta na, ove godine, većem broju lokacija očekuje posjetitelje  Visualije.

Svečano otvaranje bit će 12. svibnja u 19.30 sati u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca. Riječ je izložbi, interaktivnoj bajci i toploj ljudskoj priči ispričanoj igrom svjetla, najavio je organizator i direktor Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo. Ulaz će biti besplatan, a izložba potom ostaje otvorena do 31. kolovoza.

Nadalje, ove godine povodom 160. obljetnice Uljanika, nedaleko od Riječkog gata prikazat će se projekcija na vodi, odnosno vodeni video zid  na kojemu će se projicirati priča o Uljaniku.

Uz glazbu pulskih glazbenika Muzičke akademije svijetlit će i pulske dizalice. Svjetlosne klupe, video zid na kojemu će se moći crtati pomoću vode, 3D mapping i još niz drugih programa ovogodišnje Visualije osigurat će novu turističku ponudu u tritisućljenoj Puli.

"Mnogo poslovnih subjekata i partnera prepoznalo je značaj ovog festivala. Ovo je primjer da Pula zna i može. Naši inovativni i kreativni ljudi imaju viziju i znaju je realizirati. Sunce i more imamo, prekrasnu povijest smo naslijedili ali ovo su atrakcije i doživljaji koji čine dodatni motiv dolazaka turista na ovo područje i kvalitetan su iskorak kojim se brendira turistička destinacija." kazao je gradonačelnik Boris Miletić.

Više o cijelom programu možete pogledati ovdje.