Novosti

02/05/2016

Povijesna fotomonografija Richarda Schustera

Večeras je u potpuno ispunjenoj Velikoj dvorani Doma hrvatskih branitelja održana promocija fotomonografije iz fotoalbuma Richarda Schustera 1914.-1917. Sama fotomonografija sadrži 543 fotografije smještene u vremenskom razdoblju pred sam kraj Austro-Ugarske te predstavlja značajno povijesno svjedočanstvo prošloga stoljeća.

Ravnatelj arheološkog muzeja Istre Darko Komšo ovom je prilikom istaknuo kako mu čini veliko zadovoljstvo što ima priliku pomoći u kreaciji knjige koja usitinu čuva pulsku baštinu. "Po mnogočemu je austrougarska baština u našem gradu jednako važna kao i ona antička, a mnogi od nas i danas žive u zgradama koje su sagrađene tijekom tog vremena. Ova je fotomonografija povezala znanost i kulturu, ali s njima i turizam te naša zajednička suradnja označava nastavak realizacije velikog pulskog potencijala." - rekao je Darko Komšo.

U nastavku svečane promocije, uz glazbeno umijeće Elde Krajcar Percan i dijalektno prepričavanje Danijela Načinovića, održana je i kratka nagradna igra te je desetero građana kući ponijelo prvo izdanje fotomonografije.