Novosti

03/05/2016

Artići obilježili deset godina likovnog stvaralaštva

U Središnjoj knjižnici danas je, povodom desete obljetnice stvaranja, otvorena izložba "Mali Artići grada Pule", svojevrsna mini retrospektiva kojom je prikazan presjek likovno-kreativnih radova polaznika udruge Studio More.

Malim Artićima 10 godina njihovog likovnog stvaralaštva i kreativnog rada u ime Grada Pule čestitala je pomoćnica pročelnice UO za društvene djelatnosti Irena Peruško. "Ponosna sam na rad vaše udruge, na način na koji prepoznajete i njegujete likovnost kod djece te na to kako ih podržavate u njihovoj kreativnosti" istaknula je Peruško.

"Ove radionice osim što imaju za cilj učiti djecu likovnom jeziku i tehnikama bitne su za razvijanje i poticanje mašte, kreativnosti, motorike" u svom obraćanju naglasila je sama voditeljica likovnih radionica Sanja Simeunović Bajec koja je potom malim i velikim Artićima uručila diplome kao nagradu za njihov trud.

Za kraj izložbu je prokomentirala akademska kiparica Roberta Weissman Nagy koja je zaključila da su Artići kroz deset godina stvaralaštva ostavili značajan i neizbrisiv trag kako u likovnom smislu tako i u odgoju pulskih mališana.

Naime, radionice su namijenjene djeci od 5 do 14 godina, a održavaju se u pulskom multimedijalnom centru Rojc. Kroz radionice djeca se upoznaju sa širokom paletom tehnika i materijala te osim crtanja i slikanja izrađuju uporabne i unikatne predmete od eko i prirodnih materijala, mozaik te slikaju na svili i staklu.