Novosti

04/05/2016

Svečano otvoreno obnovljeno igralište Gimnazije Pula

Uz prisustvo brojnih učenika Gimnazije, Strukovne i Glazbene škole danas je svečano otvoreno obnovljeno igralište pulske Gimnazije.

Izvedena je nova led rasvjeta, videonadzor, nova ograda, sportski rekviziti (koševi i golovi) te je sanirana asfaltna podloga.  Igralište ima malonogometne, rukometne, košarkaške terene, odnosno za mlade i sve ostale potrebne sportske sadržaje.

U ime grada gradonačelnika i svoje osobno prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin koji je i sam nekada vrijeme provodio upravo na ovom igralištu. "Na ovim sam terenima, ne tako lijepim kao danas, proveo 10 godina i zato vam želim poručiti da manje budete uz mobitel, kompjutere i virtualnom svijetu i da više vremena provodite u druženju i sportskim aktivnostima. " kazao je Radin. 

Uvodno je prisutne pozdravila ravnateljica Gimnazije Pula Branka Antunović-Piton izrazivši veliko zadovoljstvo što učenici i svi ostali sada imaju priliku uživati u obnovljenom igralištu.  "Drago nam je smo se okupili na ovoj sportskoj svečanosti kojom otvaramo obnovljeno igralište Gimnazije Pula. Vjerujem da će na ovom igralištu uživati svi učenici Gimnazije, Strukovne i Glazbene škole, kao i svi ostali koji se bave sportom. Također se nadam da ćemo na igralištu gledati  brojna sportska događanja." kazala je Antunović-Piton pritom napomenuvši odlične sportske rezultate  koje ostvaruju učenici Gimnazije te ih, istaknula je, u tome treba podržavati i dalje.

Istarski župan Valter Flego koji je svečano otvorio igralište,  zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli obnovi igrališta i obnovi dislocirane kotlovnice naglasivši da će županija i dalje značajno ulagati u školstvo. "Igrališta su mjesto gdje se zavoli sport, sportski način života i druženja.  Koristite ovo igralište i pozovite sve svoje prijatelje da i u popodnevnim satima uživaju na ovim terenima. " kazao je Flego a potom pokazao svoje sportsko umijeće u rukometu branivši i pucavši sedmerce.  Program svečanog otvaranja, osim u sportskom dijelu, začinili su i učenici Glazbene škole.