Novosti

05/05/2016

Pula se ponosi svojim antifašizmom

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek primili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike Udruge antifašističkih boraca Istarske županije i antifašista Grada Pule povodom Dana Grada i 71. obljetnice oslobođenja Pule.

Gradonačelnik je ovu svečanu priliku iskoristio kako bi nazočnima čestitao Dan Grada, podsjetivši kako su temelji antifašizma duboko ugrađeni u sve Puležane te kako je jedna od najvažnijih moralnih zadaća prenijeti antifašističke vrijednosti na mlađe generacije. "Ovo je već deseta godina u kojoj kao gradonačelnik našeg grada, imam prilike zajedno s vama proslaviti ovaj veliki dan. Želio bih vam se još jednom zahvaliti  na toleranciji i suživotu koji ste nam ostavili u nasljeđe.", rekao je Miletić izrazivši želju za ponovnim susretom dogodine.

Livio Blašković se u ime Udruge antifašističkih boraca i antifašista Pule zahvalio Gradu Puli na velikoj podršci u očuvanju uspomene na povijest našega grada. "U vremenu i političkoj situaciji u kojoj smo se trenutno zatekli i više je nego važno da nastavimo putem antifašizma i čuvanjem naših vrijednosti, u što svakako spada i čuvanje vrijednosti prava manjina koja se danas uskraćuju ili se pokušavaju umanjiti." - podsjetio je okupljene Blašković.