Novosti

06/05/2016

Predstava "Voz" u nedjelju u INK-u

Predstava "Voz" Zvezdara teatra, po romanu američkog pisca Cormaca McCarthyja, u adaptaciji i režiji Vojislava Brajovića, premjerno će biti izvedena u Puli u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula u nedjelju,  8. svibnja u 20 sati.
U ovoj duodrami nastupaju Vojislav Brajović i Sergej Trifunović, a Brajović je dobio ideju kada je pogledao film po McCarthyjevom djelu (u originalu "The Sunset Limited", što je ime vlaka) kojeg je 2011. godine režirao slavni glumac Tommy Lee Jones. Jones glumi sa Samuelom L. Jacksonom u drami o susretu dvaju čovjeka različitih vjerskih uvjerenja i pogleda na svijet, a likovi se zovu Bijeli i Crni.

Profesor ateist (Brajović) baca se pod vlak, a spašava ga bivši robijaš, vjernik (Trifunović). Upoznavši se, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi, o pitanju zašto živimo.

"Inspiriran djelom Cormaca McCarthyja, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svijest o tome kuda ovaj svijet ide. I naravno, prije svega, čovjekoljublje, koje ima veliku moć da spriječi propast civilizacije", izjavio je Voja Brajović, kojemu je kao već poznatom glumcu ovo prva režija.

"Ovo nije kazališna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, tog vlaka bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice ne mogu znati", zaključio je Sergej Trifunović.