Novosti

10/05/2016

Veliko srce "Pule pjeva"

Ovogodišnje finale 3. festivala Pula pjeva, koji kao projekt nije zamišljen samo da bi se predstavili pjevački i muzički talenti, nego je projekt koji njeguje prijateljstvo i podršku prije svega, imalo je svoj humanitarni trenutak. Djeca Pule pjeva pozvali su cijenjenu publiku i sve prisutne da pomognu liječenje njihovog prijatelja Luke Jovanovića koji je, na žalost, obolio od teške bolesti.  U foajeu kazališta prikupljene su donacije u vrijednosti od dvije tisuće kuna za odličnog sportaša, zaljubljenika u bubnjeve i talentiranog pisca kratkih priča. Finale festivala prenošeno je uživo putem live streama (www.istralive.com) i drugi je po redu gledanosti u 2016. godine na streamu, kojeg je iz bolničkog kreveta pratio i sam Luka. Pula je još jednom pokazala veliko srce, s porukom Luki da se brzo oporavi i vrati kući.

Podsjetimo, finale Festivala održano ovog vikenda u prepunom INK-u proteklo je u odličnom ozračju. Pobjedu su ponijele Sky Leček Beever, Noemi Rojnić i Nicole Živolić. Petnaestero finalista pratili su izvrsni instrumentalisti: kućni bend festivala iz studija Čarobna frula u sastavu Tonija Selekovića i Petra Pralice na gitarama, Franka Kirina na bas gitari, Bojana Crnogorčića na bubnjevima, Anamarije Bukovnik na violončelu, te Eme Ulemek, studentice Muzičke akademije u Puli na klaviru. Vizualni identitet Festivala potpisao je Oleg Morović, a za šminku i frizure svih sudionika pobrinule su se kozmetičarke i frizerke Strukovne škole u Puli, dok su zakusku iz vlastitog vrta pripremili učenici Škole za odgoj i obrazovanje.

Projekt pjevačkog festivala pokrenut je još 2014. godine kako bi se kod djece potakla kreativnost, umjetnički izričaj, samopouzdanje i samopoštovanje te afirmacija pojedinca u društvu. Ovim festivalom dodatno se oplemenjuje ponuda Grada, koji već dugi niz godina ponosno nosi titulu "Grada-prijatelja djece".