Novosti

11/05/2016

Humanitarni koncert Josà©a Carrerasa za pulski Rehabilitacijski centar Veruda i riječku bolnicu

Svjetski poznati španjolski tenor Josà© Carreras održat će ovog ljeta humanitarni koncert u pulskoj Areni, a sredstva će se donirati Rehabilitacijskom centru Veruda iz Pule i dječjem odjelu riječke bolnice Kantrida.
Meritum komunikacije & Art Hill u suradnji s Bina-Istrom dovode u Hrvatsku Jose Carrerasa, povodom njegove posljednje svjetske turneje Final World Tour. Koncert će se u pulskoj Areni održati  23. srpnja 2016. godine, s početkom u 21 sat. Posjetitelji će uživati u svjetski poznatim melodijama španjolskog tenora, uz pratnju Simfonijskog orkestra HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Carrerasu će se na pozornici pod zvjezdanim nebom pridružiti i Ana Rucner, čelistica i dobitnica 28 domaćih i svjetskih nagrada, a s glazbenikom će zapjevati i jedna od vodećih hrvatskih sopranistica, Martina Zadro.  Josà© Carreras je u pulskom amfiteatru dosad nastupio dvaput,  1998. godine zajedno sa španjolskom sopranisticom Isabel Rey, te 2006. godine s gošćom albanskom sopranisticom Invom Mula.

"Zaista je predivno da mogu ponovno nastupiti u ovom divnom gradu i jedinstvenoj antičkoj Areni. Još se sjećam izvanrednog ambijenta, publike, ljudi koji se razumiju u glazbu i koji su toliko velikodušni i blizu mog srca!" , izjavio je Carreras na internetskoj stranici najave koncerta (www.carrerasupuli.com).

Pulski gradonačelnik Boris Miletić pružio je potporu ove plemenite humanitarne akcije. "Posebna mi je čast i zadovoljstvo što imamo priliku ugostiti jednog od najvećih tenora današnjice i što je Pula odabrana kao jedan od gradova domaćina njegove posljednje svjetske turneje. Carreras u pulskoj Areni poseban je doživljaj i privilegija za današnju generaciju.", kazao je Miletić.

Ovaj glazbeni spektakl, u jedinstvenoj atmosferi Arene, možda je posljednja prilika u Hrvatskoj za uživanje u prekrasnoj glazbi i bravurama glazbenog virtuoza.

Zahvalu organizatoru uputila je ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Loretta Morosin. "Već neko vrijeme želimo poboljšati uvjete i kvalitetu boravka mladeži i odraslih osoba u našem centru. Zahvaljujemo Bina-Istri što su, organizacijom humanitarnog koncerta, našoj Ustanovi omogućili da se ta želja i ostvari. Donirana sredstva iskoristit ćemo za adaptaciju i prilagodbu prostorija u kojem bi ponuđene aktivnosti našim korisnicima olakšale usvajanje vještina i potaknule razvoj samostalnosti.", istaknula je Morosin.

Najavni video za koncert koji je uputio Josà© Carreras možete pogledati ovdje