Novosti

11/05/2016

Održana 18. sjednica Savjeta mladih Grada Pule

Jučer je u Komunalnoj palači održana 18. sjednica Savjeta mladih Grada Pule na kojoj su gostovali i predstavnici klubova mladih političkih stranaka. Predsjednica Sara Bužleta moderirala je raspravu o važnosti klubova mladih u uključivanju mladih u proces donošenja odluka od njihova interesa. Predstavnici političkih stranaka pričali su o svojim iskustvima u radu s mladima, o motiviranju mladih na koji način aktivno pristupiti rješavanju problematika od njihova interesa, o radionicama i seminarima koje organiziraju svojim članovima kako bi stekli znanja i vještine koje su im potrebne za aktivno priključivanje stranačkim aktivnostima. Naveli su i kako mladi spremno volontiraju za potrebe stranačkih aktivnosti te u većini slučajeva nakon  informiranja o mogućnostima koje im se unutar stranaka pružaju, postaju dio aktivnog članstva.

Predsjednica je izvijestila članove o izvješću Savjeta mladih za 2015. godinu, kao i aktivnostima koje su se provele u sklopu izrade Lokalnog programa za mlade grada Pule. Do sad je odrađeno 6 sastanaka s radnim skupinama na teme Položaj mladih na tržištu rada, Zdravlje i zdravstvena zaštita, Aktivno sudjelovanje mladih, Ranjive skupine mladih, Obrazovanje i usavršavanje te Kultura i slobodno vrijeme. Radnim skupinama su prisustvovali stručnjaci s pojedinih područja i osobe s iskustvom u radu s mladima. Sastanci s radnim skupinama odradit će se do kraja svibnja. Savjet mladih Grada Pule i ove je godine, uz Grad Pulu,  suorganizator Norijade, završne proslave pulskih maturanata koja će se održati 17. svibnja na parkiralištu Društvenog centra Karlo Rojc. Program će trajati od 11 do 16 sati, a nastupaju Night Express Band i DJ Gaby. Član Savjeta mladih Ismet Muhić, bit će koordinator programa Norijade.

Raspravljalo se i o izmjeni javnog poziva prilikom sljedećeg konstituiranja Savjeta mladih Grada Pule. Andrej Jurković, predložio je da u sljedećem sazivu Savjeta mladih sjedi predstavnik manjinske skupine s područja grada Pule kako bi na takav način imao mogućnost zagovarati interese manjinskih skupina u gradu. Na sljedećoj sjednici gostovat će predstavnici mladih manjinskih skupina kako bi se raspravilo o navedenoj ideji. Lena Radunić izvijestila je članove o sastanku predsjedništva Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske kojem je kao članica prisustvovala prošlog vikenda u Zagrebu. Na sastanku se raspravljalo o aktivnostima i planovima rada Koordinacije u 2016. godini., o donošenju Poslovnika o radu te o procedurama prijema novih članova.