Novosti

11/05/2016

Pula oduvijek poštuje i njeguje temeljne ljudske vrijednosti

Potaknuti današnjim otvorenim pismom gradskog vijećnika HDZ-a Zrinka Kajfeša povodom posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Pule i podršci izdavačkoj kući EDIT dostavljamo vam sljedeće:

Ne ulazeći pretjerano u motive zbog kojih je gradski vijećnik HDZ-a Zrinko Kajfeš jedini od svih vijećnika glasovao protiv podrške daljnjem radu izdavačke kuće EDIT i dnevnog lista La Voce del popolo, žao nam je što ovu temu HDZ-ov vijećnik Zrinko Kajfeš koristi u dnevno-političke svrhe  želeći time očigledno skrenuti s prave teme zbog koje je ova točka i uvrštena u dnevni red posljednje sjednice Gradskog vijeća.

Naime, izdavačka kuća EDIT i dnevni list La Voce del popolo dali su nemjerljiv doprinos priznavanju talijanske nacionalne manjine u Hrvatskoj i općenito u promicanju kulture njezinih pripadnika te bi se sramotnom odlukom o ukidanju financiranja jedinog dnevnika na talijanskom jeziku od stane Vlade Republike Hrvatske učinila nemjerljiva šteta.

Vadeći izrečene riječi iz konteksta, HDZ-ov gradski vijećnik Zrinko Kajfeš bezuspješno pokušava stvoriti dojam da se u Puli tolerira govor mržnje i nesnošljivost, a istina je upravo suprotna. Grad Pula je grad koji njeguje temeljne ljudske vrijednosti tolerancije, suživota i  multikulturalnosti i zbilja nam je žao što g. Kajfeš, svjesno ili nesvjesno takve vrijednosti dovodi u pitanje.



GRADONAČELNIK                    PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA

Boris Miletić                             Robert Cvek