Novosti

12/05/2016

Zamjenica gradonačelnika primila sudionike projekta "Upoznajmo se... - Brodovi prijateljstva"

U pulskoj Komunalnoj palači održan je danas prijem za sudionike međunarodnog projekta "Upoznajmo se... - Brodovi prijateljstva" koji već petu godinu zaredom zajednički provode učenici i učitelji pulske osnovne škole Stoja i osnovne škole Janeza Hribarja iz Slovenije.

Srdačnu dobrodošlicu u Pulu prisutnima je zaželjela zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci pohvalivši trud koji u ovaj projekt ulažu predstavnici obje škole. "Grad ovaj smatra projekt izrazito važnim te ga planira i ubuduće podržavati", naglasila je zamjenica gradonačelnika.  "Cilj projekta je upoznavanje učenika s različitostima i karakteristikama kraja u kojemu se nalaze i vjerujem kako ćete iskoristiti ovu priliku da pobliže upoznate sve ljepote našega grada, dobro se zabavite te steknete brojne uspomene i nova prijateljstva",  dodala je Puh Belci. .

 "Iznimno mi je drago svaki put iznova vidjeti nove generacije učenika koje dolaze u posjet Puli," istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

Sam projekt "Upoznajmo se... - Brodovi prijateljstva" detaljno je predstavila  ravnateljica OŠ Stoja Zdenka Perović. "Ove godine u sklopu projekta obrađuje se tema "Pokretom do matematičkog znanja" koju ćemo prožeti kroz nastavu, razne radionice te ostale aktivnosti. Do sada smo održali zajedničku radionicu tjelesnog i matematike te hrvatskog i glazbenog, a slijedi radionica likovne kulture i geografije koju planiramo povezali s projektom zavičajne nastave. Tako želimo gostima iz Slovenije približiti dio kulturne vrijednosti, tradicije i običaja našeg grada i zavičaja", kazala je Perović, pritom najavivši završnu priredbu koja će se održati u subotu, 14. svibnja u 11,30 sati.

Zahvalu na prijemu u ime osnovne škole Janeza Hribarja uputila je voditeljica Heidi Barga koja je zamjenici gradonačelnika uručila zahvalnicu i sliku koju su izradili učenici škole.

Ove godine u projektu sudjeluje 12 učenika iz OŠ Stoje te 14 učenika OŠ heroja Janeza Hribarja iz Staroga trga pri Ložu. Učenici u Puli borave do subote 14. svibnja te će za vrijeme boravka posjetiti najznačajnije gradske znamenitosti i muzeje, kao i Aquarium, Malu morsku školu na Valsalinama te Nacionalni park Brijuni.

Međunarodni projekt OŠ Stoja "Upoznajmo se... - Brodovi prijateljstva" provodi se s ciljem boljeg upoznavanja učenika dviju škola, međusobnog druženja i stvaranja novih prijateljstava. Kroz ovaj projekt učenici imaju mogućnost upoznati se s različitostima i karakteristikama kraja u kojem se nalaze škole, kao i sa životom i radom u školama.