Novosti

19/05/2016

Službeno otvoreno državno natjecanje "Sigurno u Prometu 2016"

Danas je službeno otvoreno državno natjecanje "Sigurno u Prometu 2016" koje se od 17. do 20. svibnja održava u pulskoj Osnovnoj školi Veli Vrh. Prisutne natjecatelje, goste i njihove mentore srdačno su pozdravili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović, zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko, predsjednik Auto Kluba Pula-Rovinj Ljubomir Cerovac, načelnik Sektora policije Božo Kirin, ispred Agencije za odgoj i obrazovanje Viktorija Hržica, predstavnica OŠ Veli Vrh Patricija Percan Pamić te predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek koji je i otvorio samo državno natjecanje.

Zahvalu Hrvatskom autoklubu što je po šesti puta odabrao Grad Pulu za domaćina ovog državnog natjecanja uvodno je uputila Krizmanić Marjanović. Ujedno, istaknula je dobru suradnju Grada i Zajednice tehničke kulture s Auto Klubom Pula-Rovinj s kojima u partnerstvu provode brojne edukativne programe namijenjene djeci vrtićke dobi te učenicima pulskih osnovnih škola. "Svim sudionicima želim puno uspjeha i sreće na predstojećem natjecanju", kazala je Krizmanić Marjanović.

"Današnje natjecanje značajno je jer djecu uči o prometnim propisima te kako se ponašati i biti siguran u prometu", naglasila je Rajko. Sigurnu, brzu i spretnu vožnju na njihovim limenim ljubimcima zaželjela je, u ime škole domaćina, profesorica hrvatskog jezika Patricija Percan Pamić.

"Državno natjecanje "Sigurno u Prometu 2016" održava se 24 godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog autokluba, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Agencije za odgoj i obrazovanje", naglasio je Tušek, dodavši kako je cilj samog natjecanjauključenje što većeg broja djece koja se kroz ovu edukativnu akciju upoznaju s prometnim propisima i sigurnosnim pravilima.

U ime domaćina i suorganizatora državnog natjecanja prisutnima se obratio Ljubomir Cerovc pojasnivši kako su i ove godine zastupljene sve županije diljem Hrvatske, a na natjecanje se odazvala 21 ekipa sa po četiri člana,što čini ukupno 84 natjecatelja.