Novosti

19/05/2016

Istarski gradovi sve popularniji na portalu European Best Destinations

Na popularnom turističkom portalu European Best Destinations sve su popularniji istarski gradovi Rovinj i Pula koji su protekle godine ostvarili rekordan broj dolazaka i noćenja turista, pa je tako Istra i dalje ostala najjača turistička županija koja je s 3,5 milijuna dolazaka i 23,6 milijuna noćenja ostvarila rast broja dolazaka od 8,7 posto i noćenja 5,9 posto.

Na ovom su portalu posljednjih godina hrvatski gradovi stigli do samog vrha popularnosti na popularnom turističkom portalu European Best Destinations. Nakon što je Zagreb 2014. proglašen drugim po redu odredištem, a nedavno i najboljim božićnim sajmom u Europi, najprestižniju je titulu ove godine odnio Zadar koji je postao najpoželjnije europsko odredište dok je uvala Stiniva na otoku Visu proglašena najboljom plažom.

"Visoki plasman Hrvatske na portalu European Best Destinations (EBD) u zadnjih nekolikog godina potvrda je njezine rastuće turističke popularnosti, ali je i mjesto koje zaslužuje s obzirom na ljepote, potencijale i promociju", ocjena je izvršnog direktora EBD-a Maximiliena Lejeunea.

Ono što je posebnost, a vjerojatno i privlačnost ovog portalu su glasovi posjetitelja stranice koji u svakoj od kategorija imaju prilike glasati za svoga favorita što doprinosi dodatnoj turističkoj promociji svih gradova kandidata.