Novosti

23/05/2016

Predstava za djecu "Animirani bestijarij" izmamila osmijehe

U dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula u petak, 20. svibnja, održana  je predstava za djecu "Animirani bestijarij" kojom je započelo obilježavanje 25. godišnjice osnutka i djelovanja Središnje knjižnice Talijana u RH.

Riječ je o predstavi koja je nastala iz mašte stotinjak djece koja su prošle godine sudjelovala u projektu Imaginarni bestijarij - prvom festivalu kreativnosti. Projekt je osmislila društvena zadruga Damatrà onlus iz Udina, čiji je jedan od ciljeva istraživanje edukacije i kulture kroz pripovijedanje, umjetnost i kreativno izražavanje, a partner u projektu je i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

Animirani bestijarij predstava je udruge Lluvia horizontal iz Valencije (Španjolska). Izvode je Irina Bargues i Yevgeni Mayorga, autor scenografije je Virginia Di Lazzaro, glazbe Fortunio Klez Band, a režiser Yevgeni Mayorga.

Ova hvalevrijedna inicijativa ostvarena je u suradnji s Ente Regionale Teatrale del Friuli Venezia Giulia - teatroescuola, koji je pomogao u
realizaciji predstave Animirani bestijarij, nastale, između ostalog, i zahvaljujući nizu radionica koje je za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u regiji održala španjolska udruga. Performans je stvoren iz prikaza fantastičnih životinja koje su zamislila i nacrtala djeca u prvom izdanju projekta Imaginarni bestijarij, a koje su postale lutke u društvenim radionicama gdje su ih izradili volonteri, roditelji, djedovi i bake.

Jako dobro osmišljen Animirani bestijarij izmamio je osmijehe na lica svih prisutnih mališana koji su pomno pratili priču jednog krojača i s njime komunicirali na zajedničkom jeziku - zvukovima, pokretima i glazbom.