Novosti

25/05/2016

5. međunarodni pjesnički festival More na dlanu

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Festivala Odbor KULTure sNOVA donio je odluku da se jubilarni 5. po redu Međunarodni pjesnički festival 2016. godine ponovo održi u istarskim gradovima Puli, Pazinu i Rovinju.
Cilj Festivala je promocija pjesme kao posebnog izričaja, ali i hrvatskog kulturnog turizma kao i razmjena iskustava uz druženje i širenje međunarodnog prijateljstva, mira i tolerancije među narodima kao i promidžba kulturnog turizma u Istri i Hrvatskoj

Na Festival će biti pozvani uvaženi pjesnici iz cijeloga svijeta, a u zajedničkoj zbirci tiskani su pjesnici iz Hrvatske, Njemačke, Cypra, Crne Gore, Kanade, Iraka, Austrije, Francuske, Nizozemske, Italije, Mađarske, Luxemburga, Švicarske, Srbije, BiH i Slovenije. Uz omaž nedavno preminulom bosansko-hercegovačkom pjesniku Admiralu Mahiću, program će biti posvećen romskoj poeziji i kulturi.

Što se tiče programa ove će se godine održati promocija romskih pjesnika i romske izdavačke kuće "RROM PRODUKCIJA" iz Beograda, promocija zbrike pjesama Prijateljima kao i koncertni nastup zavičajne glazbenice Elis Lovrić.