Novosti

25/05/2016

Održan Dan otvorenih vrata dječjih vrtića

Za sve roditelje kojima predstoji upis djece u dječji vrtić jučer su svoja vrata otvorile dvije ustanove čiji je Grad Pula osnivač, Dječji vrtić Pula i DV-SI Rin Tin Tin. Svi zainteresirani mogli su posjetiti oba dječja vrtića na Velom Vrhu, dječji vrtić na Kaštanjeru, Monte Zaru te dječji vrtić Latica na Verudi, kao i centralnu zgradu DV-SI Rin Tin Tin-a.

"Bila nam je namjera svim roditeljima i budućim potencijalnim korisnicima ponuditi sve potrebne informacije o našim ustanovama predškolskog odgoja. Na taj načinih pobliže upoznajemo s programima i radom svakog pojedinog vrtića kako bi oni u konačnici donijeli najbolju odluku za smještaj svoga djeteta budući da uskoro započinju jedinstveni upisi. Grad Pula je, naime, za sve roditelje omogućio jedinstvene upise u dječje vrtiće što znači da oni svoje dijete mogu upisati u bilo koju predškolsku ustanovu na području grada Pule, bez obzira na osnivača", pojasnila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević i ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin-a Tamara Brussich složile su se kako je ovo jedinstvena prilika za roditelje da sa svojom djecom razgledaju prostore vrtića koji ih zanima, upoznaju odgojitelje i stručne suradnike, saznaju koje programe nudi vrtić i sve što ih zanima.

Riječ je o prvoj inicijativi ovakvog tipa koju je organizirao Grad Pula te je u  planu da se Dani otvorenih vrata dječjih vrtića organiziraju i dogodine i postanu uobičajena aktivnost pred upise u vrtiće.