Novosti

25/05/2016

Kreću upisi za Ljetne hobby tehničke radionice

Zajednica tehničke kulture, odnosno Centar za tehničke aktivnosti "Veruda" Pula i ove godine za vrijeme ljetnih praznika organizira ljetne hobby tehničke radionice za učenike, koji osim kupanja, igre i odmora žele naučiti nešto novo, otkriti svoje interese i stvaralačke mogućnosti. Naime, radionice su namijenjene učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se u periodu od 27. lipnja do 8. srpnja i to ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjim satima od 9 - 10,30 i 10,30 - 12 sati. Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture i profesori koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture.

Sve su radionice prilagođene dobi i interesima djece. Učenici će raditi svoj projekt pojedinačno i u grupama od maksimalno 14 učenika te će izrađene uporabne predmete polaznici ponijeti sa sobom.

Polaznici će moći birati između tri vrste radionica

- "Modelar početnik" - izradi uporabni predmet (1. - 6. r.)

-  Filmska mini radionica "Neka bude svjetla" (5. - 8. r.)

- "Robotika je in" - Istraži i pokaži (3. - 8 .r.)

"Modelar početnik" - izradi uporabni predmet

Učenici od 1. do 6. razreda izrađivat će tehničke tvorevine od šperploče koje ne zahtijevaju veliko modelarsko iskustvo, a po završetku radionice dobiti će originalan uporabni predmet koji su sami izradili - ovisno o izboru kutiju za mobilni uređaj, držač za olovke, stalak za sliku, kutiju za nakit, naočale, drveni auto ili kamion za igru u pijesku.

Filmska mini radionica "Neka bude svjetla" namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda.

Naučit će osnove tehnike snimanja, osnove montaže i spajanja materijala u smislenu cjelinu. Kroz jedinstvenu formu filma naučit će pratiti protagoniste i ovisiti o prirodnim uvjetima kao što su vremenski uvjeti ili osjetljivost ljudskih sudbina. Naučit će snimati zvuk u datim uvjetima i iskoristiti snimljeni materijal na najbolji mogući način.

"Robotika je in" - programiraj i pokreni

Namijenjena za učenike od 3. do 8. razreda koji će učiti kako programirati i pokrenuti robota na zadanoj stazi. Proces izgradnje i programiranja robota je kombinacija mehanike, elektronike i logičnog razmišljanja. Na radionici će raditi s E-Moro edukacijskim robotom osmišljen da kroz zabavu i natjecanje  potiče učenje te učenike uputiti u "stvarni svijet" elektronike i robotskog upravljanja. Svrha radionice je zaintrigirati svakog polaznika koji želi napredovati u znanju o robotici i programiranju da na jednostavnim primjerima razvija kreativno razmišljanje i tako napreduje i stvara nove projekte, te traži novu primjenu i otkrije inženjera u sebi.

Upisi i prijave vršit će se do 21. lipnja 2016. na telefon 223-171.