Novosti

30/05/2016

Započeli upisi u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2016./17.

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci na današnjoj je konferenciji za novinare najavila početak upisa u pulske dječje vrtiće i obavezni program predškole za pedagošku godinu 2016./17., kao i proceduru upisa.

"Radi se o dobroj praksi koju Grad Pula provodi već niz godina, a koja podrazumijeva jedinstvene upise za sve dječje vrtiće na području grada bez obzira na osnivača te prema istim kriterijima tako da uz jednaku subvenciju roditelji mogu upisati svoje dijete u gradski ili privatni vrtić", kazala je Puh Belci te nadodala kako se zahtjevi za upis u dječje vrtiće i obavezni program predškole mogu predati u razdoblju od 30. svibnja do 13. lipnja 2016. godine.

"Današnjem pozivu prethodi cijeli proces koji počinje puno prije službenog dijela upisa. Primjerice, nadležni Upravni odjel obavi kontrolu trenutno upisane djece kako bi se opravdao produžetak ugovora te se paralelno s time obrađuju prelasci iz jednog vrtića u drugi, sve s namjerom da se uvaže želje i potrebe roditelja te da im se olakša cjelokupni proces upisa", pojasnila je zamjenica gradonačelnika te navela kako vjeruje da će i ove godine, prema uzoru na prethodne, uspjeti upisati svu djecu u dječje vrtiće te da će Grad Pula i dalje biti bez liste čekanja.

Ravnateljice dječjih vrtića kojima je Grad osnivač, ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich i ravnateljica DV Pula Mariza Kovačević, predstavile su novosti koje od 1. rujna očekuju roditelje i njihovu djecu.

Kovačević je od novina u programu istaknula poludnevni program koji će od ove godine biti dostupan u novom vrtiću na Velom Vrhu. "Po pitanju predškolaraca, program male škole koja je obavezna nudit ćemo u DV Vjeverice na Monte Zaru, vrtiću More u Rižanskoj i na Velom Vrhu u Brunjakovoj", navela je ravnateljica te je pozvala sve roditelje predškolaraca da obavezno pristupe ovim upisima. Uz redovni program, prema riječima ravnateljice, DV Pula je pojačao kraće programe, poludnevni i trosatni za koje roditelji pokazuju interes, te su uvedene dodatne jasličke skupine. "Sva djeca koja nakon 1. rujna navrše godinu dana također će biti upisana tijekom pedagoške godine u za njih posebno novoformirane jasličke skupine", pojasnila je Kovačević.

"Naše četiri područne skupine Titi, Mondo bimbo, Čipi čop i Kalimero selimo na Uspon Sv. Stjepana, u zgradu koju ćemo tijekom naredna dva mjeseca adaptirati i potpuno urediti iznutra zahvaljujući velikoj investiciji Grada Pule. Ova će zgrada u rujnu biti spremna za djecu koja već pohađaju navedene skupine, ali i jednu novu jasličku skupinu, kao odgovor na potrebe roditelja koje ćemo na ovaj način zadovoljiti", kazala je Brussich.

Ove godine prijave će se vršiti na četiri upisna mjesta, u vremenu od 8.00 do 12.00 sati:

1. DV Pula, OJ Centar, Rižanske skupštine 4.
2. DV Pula, OJ Monte Zaro, Park Monte Zaro 1.
3. DV Pula, OJ Veruda, Banovčeva ulica 29.
4. DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola, Glavinićev uspon 4/a.

Svi potrebni dokumenti za upis u redovni program dječjeg vrtića, kao i u obavezni program predškole, mogu se pronaći službenim stranicama Grada Pule pod rubrikom Izdvojeno, na web stranicama dječjih vrtića www.dvpula.hri www.rintintin.hr, kao i na samim upisnim mjestima. Cijeli tijek upisa prati povjerenstvo sastavljeno od sedam članova, po troje na prijedlog ravnateljice Dječjih vrtića Pula i Udruge ravnatelja privatnih vrtića grada Pule i jednog na prijedlog ravnateljice DV-SI "Rin Tin Tin".