Novosti

30/05/2016

Uspješno održana eko akcija čišćenja podmorja i priobalja u uvali Valovine

U organizaciji Turističke zajednice Pule, Zajednice tehničke kulture Pula i Grada Pule, prijepodne u subotu, 28. svibnja , dvadeset i jednu godinu za redom održana je hvalevrijedne eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija  na području Uvale Valovine - od kampa Stoja do Galebovih stijena. U eko akciji sudjelovalo je 80-tak sudionika. Uz pulske ronioce iz Centra podvodnih aktivnosti Pula i Kluba podvodnih aktivnosti Uljanik sudjelovali su i ronioci iz još deset istarskih klubova. 

Uz ronioce sudjelovali su članovi Radio kluba Arena-Pula kao i   učenici Tehničke škole Pula koji  su sakupljali smeće na priobalju i  vreće s izronjenim otpadom odlagali  na  suho.  a koje su potom pokupili djelatnici Pula Herculanee. 
Ove godine prikupljeno je samo2 kubika smeća,  najviše plastike, boca i sitnog otpada, što ukazuje na sve veću čistoću našeg mora a  i  na sve veću  ekološku osvještenost građana.
Po završetku čišćenja za sve sudionike akcije organiziran je ručak a  predstavnici Turističke zajednice Pula i Grada Pula tradicionalno su  dodijelili priznanja svim sudionicima.