Novosti

31/05/2016

Ples, smijeh, glazba, izložbe,"¦ u INK-u u lipnju

Lipanj u INK-u donosi bogat raznovrsni program za sve uzraste u kojemu će se posjetitelji imati priliku  nasmijeti se, uživati u glazbi, izložbi, plesu,... 

Program:

4. lipnja u 20 sati: POLITIČKO VJENČANJE, Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb        

Političko vjenčanje komedija je koja u prvi plan postavlja priču o mladom paru koji se želi vjenčati i započeti zajednički život. Preduvjet za to jest pristanak njihovih roditelja. Dogovara se večera i kreće potpuno razotkrivanje. Kroz susret i sukob te dvije obitelji dijametralno suprotnih svjetonazora gradi se zaplet ove punokrvne komedije karaktera koja ismijava svako atrofično mjesto naših brakova, obitelji i društveno-političke zajednice.

AUTOR: Fadil Hadžić

REDATELJ: Borna Baletić

IGRAJU: Filip Detelić, Mia Anočić-Valentić, Ozren Grabarić, Nina Erak-Svrtan, Željko Kà¶nigsknecht, Elizabeta Kukić

6. lipnja u 18 sati: TRAGOVI ISTRAŽIVAČA, D.V.Maslačak, Pula          

Tragovi istraživača interaktivna je izložba radova djece dječjeg vrtića Maslačak s fotografijama, dječjim crtežima, dječjim izjavama i transkriptima. Omogućit će doživljaj laboratorija u kojima će djeca moći mikroskopirati, doživjeti ponuđene materijale iz prirode (puž, školjka, biljka...), te izvesti nekoliko pokusa za koje djeca pokazuju interes.

8. lipnja u 20 sati: JOSIP I KRIČAVE BOJE NJEGOVIH SNOVA, mjuzikl, CornerstoneArts Hrvatska           

Josip i kričave boje njegovih snova jedan je od najpoznatijih mjuzikla svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber, jedan od najuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice, ujedno poznat po scenariju za Disneyev animirani film "Kralj lavova".

Na Brodwayu je mjuzikl do sada izveden voše od 1000 puta, a prema informaciji the Really Useful Group (RUG), agencija koja zastupa autorska prava, na svoj ga je program postavio više od 20.000 kazališnih grupa diljem svijeta.

Josip i kričave boje njegovih snova biblijska je priča koja će Vas dirnuti, nasmijati, opustiti i razvedriti, ali i približiti čudesnu i bezvremensku poruku Biblije. Zanimljiva povijesna radnja, njezina univerzalna obiteljska tema kao i privlačna glazba već godinama osvaja publiku diljem svijeta. Iako razigrana, priča je vrlo stvarna i aktualna u vremenu u kojem smo zaboravili sanjati i vjerovati.

REDATELJ:  Richard Montez

U GLAVNIM ULOGAMA: Dino Jelušić i Irma Dragičević

16. lipnja u 20 sati: ZLATNI LANČIĆ OD BIŽUTERIJE, Teatar Favi, Beograd

Tridesetpetogodišnji Crnogorac Kostadin /Lale/ došao je u Beograd pun nada i očekivanja. Studira i pokreće razne biznise. Naučen je cijeli život živjeti na tuđi račun. Dok je rodbine posuđuje, dok je djevojaka nada se. Ali, kao i svaki čovjek koji je zaljubljen u sebe i lagodan život, odjedanput zaključi da su godine prošle. On školu nije završio, a svi biznisi koje je pokrenuo propali su. Na kraju traži spas u braku sa bilo kakvom udavačom uz samo jedan uvjet: da je bogata. Lijepih djevojaka ima, ali njemu ne treba žena za zajednički život i ljubav, nego žena koja će ga izdržavati"¦ neka bogata"¦ I naleti takva"¦ On sav sretan, računa da je prevario i nju i njezine, međutim, tako bogata obitelj ne bi bila bogata da ih takav kao on može lako prevariti.

AUTOR: Miodrag Mijo Karadžić

IGRA: Andrija Milošević

17. lipnja u 20 sati: 20. OBLJETNICA KUD-a MATE BALOTA, KUD Mate Balota, Rakalj

KUD Mate Balota iz Raklja obilježava svoju dvadesetu obljetnicu postojanja i djelovanja. Na proslavi će uz KUD Mate Balota nastupiti HKC Bunjevačko kolo Subotica, KUD Gorjanac iz Gorjana pored čakova, Bruno Krajcar, Lidija Percan, Serđo Valić, ženski zbor Mendule iz Vrsara, te susjedna folklorna društva: Barban, Medulin, Uljanik.

20. lipnja u 20 satiVEČER FANTAZIJA, klavirski recital, Sandro Vešligaj

Klavirski recital naslovljen kao "Večer fantazija" je solistički koncert pulskog akademskog pijaniste Sandra Vešligaja. Na programu su tri fantazije, remek-djela razdoblja romantizma koja spadaju u sam vrh pijanističke literature.

Franz Schubert: Fantasie u C-duru, op.15 (D160) - "Wanderer"

Frà©dà©ric Chopin: Fantaisie, op.49 Franz Liszt: Après une Lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata

PIJANISTA: Sandro Vešligaj

24. lipnja u 20 sati: ZAVRŠNA PLESNA PRODUKCIJA, Plesni studio Art Dance Pula

Program se temelji na filmskoj  glazbi. U dvadesetak različitih koreografija  nastupit će članovi Plesnog studija  Art Dance Pula, od najmlađih do najstarijih.

KOREOGRAFI: Tatjana Samuele Ban, Kati Samuele Radolović, Dunja Pekišić i Nina Merklin

Gosti večeri: "Plesna radionica" Ilijane Lončar, Požega

27. lipnja u 20 sati: THE BEST DANCE MOVIES SHOW!!, Plesni studio Cool step             

Plesni studio Cool Step djeluje u Labinu i Puli od 2011. godine. U radu s djecom već od četvrte godine starosti pa nadalje, njeguje plesne stilove kao Hip hop, Jazz dance, Suvremeni ples, Mtv style.

Ovogodišnju inspiraciju kojim će nam se predstaviti, pronašli su u najpoznatijim plesnim filmovima: Dirty dancing,   Honey,  Footlose, Flashdance, Happy feet, Newsies, Redovnice nastupaju.



PREZENTACIJE DS INK (slobodan ulaz)

1.  lipnja u 17:30sati: INDIJANSKA PRIČA,  u 19:30 satiNA PUTU 

2. lipnja u 18 sati:WTF?!2

4. lipnja u11 sati:ŠUM U ŠUMI

6. lipnja u 19 sati:POSLJEDNJA VEČERA

7. lipnja u 19 sati:SCENSKI POKRET 2

8. lipnja u 18 sati:OPRAVDANJA i NAŠE BAJKE

10. lipnja u 18 sati:KRONIKA S 5. KATAu 19 sati, W(H)O(?)odsi OBIČAN DAN U RAZREDU