Novosti

01/06/2016

S Outlook festivala na pučinu će isploviti flota od 50 party brodova

Outlook festival, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture čije će se deveto izdanje održati od 1. do 4. rujna na tvrđavi Punta Christo pored Pule, a samo otvaranje festivala bit će 31. kolovoza u pulskoj Areni, objavio je izvođače i raspored plovidbe više od 50 festivalskih party brodova na kojima će domaćini biti neke od najvećih izdavačkih kuća, kolektiva i glazbenih medija. Outlook brodovi nezaobilazan su dio festivalskog iskustva i prilika da posjetitelji u intimnoj atmosferi i predivnom ambijentu uživo čuju neke od najboljih svjetskih hip-hop, dub, reggae, drum & bassa, dubstep DJ-a, MC-a, soundsystema. Brodovi će danonoćno ploviti prekrasnom obalom pulskog zaljeva i Nacionalnog parka Brijuni, s polazišnom točkom u luci podno tvrđave Punta Christo.

Prvi brod po redu plovidbe je u četvrtak, 1. rujna, i to brod slavne izdavačke kuće Metalheadz, kojim će upravljati Goldie, Dom and Roland i Detboi. Ljubitelji reggaea and dancehalla imat će priliku uživati na brodu na kojem će svirati Gentleman"™s Dub Club, Earl Gateshead, Taiwan MC, Dreadsquad i Gardna, a oni koji više vole drum"™n"™bass plovit će s DJ-ima Doc Scottom, ANT TC1-em, Safireom. U četvrtak popodne isplovljavaju sljedeći brodovi na kojima glavnu riječ vodi Congo Natty zajedno s Lady Chann i Mungosom, Subdub brod s Iration Steppas, OBF-om, Charlie P, na Resident Advisor brod penju se Youngsta, Hodge, Kahn & Neek, a tu je i brod Detonate izdavačke kuće s njihovim najvećim imenima; Alix Perez, Commix, Transit Mafia.
Pulski zaljev će u petak, 2. rujna, odjekivati bass, drum"™n"™bass i hip-hop ritmovima, a na brodu For The Love Of Garage okupit će se najveće zvijezde garage glazbe: Artful Dodger, Mighty Mo, El-B i Moony. Jedan od headlinera festivala, Roni Size, isplovit će na svom brodu na kojem će predstaviti projekt Full Cycle s Dynamite MC i Krustom. Bristolski underground bass zvuk predstavlja Bandulu s posadom koju čine hi5, Ghost, Boofy, Commodo i mnogi drugi. Ljubitelji trapa uživat će na All Trap Music brodu s Huccijem, Lex Lugerom, Ganzom. U suton isplovljavaju Just Jam brod sa zlatnim imenima poput Barely Legal, Zed Biasa i DJ Spinna, High Focus Records brod krema londonskog hip-hopa So Fresh So Clean brod s Lenzmanom.
U subotu, 3. rujna, morski put otvara Soul:ution brod na kojem gostuju Marcus Intalex, LSB i Calibre, dok će se na Dub Smugglersima na brodu pridružiti Prince Fatty, Horseman i Shenice, Dreadsquad i Gardna. Brodovi za koji će se tražiti ulaznica više sigurno je Hyperdub x Teklife brod na kojem sviraju Kode9, DJ Taye, Scratcha DVA i Ikonika, zatim brod na kojem će Dispatch Records proslaviti 15 godina s Skeptikalom, DLR-om i Survivalom. A brodu izdavačke kuće 20/20 na čelu s Ivy Lab specijalni gosti su velikani Noisia i Alix Perez.

Na brodovima koji isplovljavaju u nedjelju, 4. rujna, sigurno će se tražiti mjesto više, smatraju britansko-hrvatski organizatori Outlooka. Med School brod s biranom posadom najvećih talenata koju čine Etherwood, Keeno, Anile i Blu Mar Ten. Masnim bass ritmovima pulski zaljev će zatresti kapetan Hatcha i njegova posada Zed Bias, Abstract Sonance, Crazy D i Killa P. Najveći drum"™n"™bass igrači High Contrast, London Elektricity, SPY, Metric, Reso i Krakota plovit će pod Hospital Records zastavom. Legende soundsystem kulture Channel One ugostit će Mad Professora i Earla Gatesheada na brodu koji isplovljava u subotu popodne. Kao posljednji na rasporedu iz festivalske luke isplovit će Well Good Boat Party s kapetanima Dub Phizix i Strategy te Novelistom kao gostom i The Blast brod čijim kormilom upravljaju Kahn, Neek i Hodge.

Ulazeći u devetu godinu postojanja jači nego ikada na Outlook festival dovodi u Pulu najbolje svjetske glazbenike iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, dubstepa i svih nijansi između. Pulska Arena, jedna od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom 31. kolovoza bit će spremna za veliko otvorenje Outlook festivala na kojem gostuje Damian "˜JR. GONG"™ Marley, najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya, vrlo je uspješan reggae i dancehall glazbenik. Tvrđava Punta Christo, u kojoj se smjestio festival jedna je od najslikovitijih festivalskih lokacija na svijetu. Između pozornica, kampa Brioni, plaže i zabava na brodovima, Outlook festival je našao idealan balans između dnevnog odmora uz more i glazbe do dugo u noć.