Novosti

04/06/2016

Oliver i Gibonni najavili koncertni spektakl u pulskoj Areni

U prostorijama pulske Komunalne palače danas je održana konferencija za novinare na kojoj su dva glazbena velikana, Oliver Dragojević i Zlatan Stipišić Gibonni najavili zajednički koncert koji će u pulskoj Areni održati 27. kolovoza, a na kojemu će promovirati zajednički album "Familija".

Zaželivši im srdačnu dobrodošlicu, pulski je gradonačelnik Boris Miletić izrazio zadovoljstvo što će se ovaj veliki glazbeni spektakl održati u pulskoj Areni i biti svojevrsna kruna koncertne sezone u Puli. "Siguran kako će i ovaj koncert dodatno doprinijeti promociji Pule u kojoj se godišnje održi preko tisuću različitih manifestacija.  Za Pulu je važno da se istakne i kao koncertna destinacija, da privučemo nove goste i kroz koncerte koji se organiziraju u našemu gradu. Koncert koji će upriličiti Oliver i Gibonni zasigurno je upravo takav događaj za koji se publika priprema s velikim iščekivanjem", poručio je Miletić te je podsjetio kako je koncert koji su Giboni i Oliver imali u pulskoj Areni 2007. godine privukao brojnu publiku, ne samo iz Hrvatske nego i iz čitave regije. Ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo izrazio je zadovoljstvo zbog koncerta koji će se održati u Areni, jednom od najljepših prostora za velike koncertne spektakle.

Oliver i Gibonni imali su brojne glazbene suradnje i međusobna gostovanja na koncertima zbog čega je publika uvjerena da su održali mnogo zajedničkih koncerata, no, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, imali su do sada dva takva koncerta - 1997. godine u Zagrebu na maksimirskom stadionu te 2007. godine upravo u pulskoj Areni. Pulski koncert bit će prvi koncert na kojemu će dvoje glazbenika i velikih prijatelja  promovirati svoj zajednički album "Familija". 

"Sve pjesme na albumu napisao je Gibo, a album je nastajao malo na Korčuli, malo u Splitu, kroz dvije godine druženja, dugih razgovora i puno glazbe", kazao je Oliver Dragojević te dodao da je album i dobio ime "Familija" jer ga doživljavaju kao neku svojevrsnu obiteljsku suradnju.  "Puno smo toga prošli zajedno, puno smo rečenica izmijenili u životu, dugo smo planirali da ćemo nešto zajednički napraviti, ali tek smo u posljednje dvije godine uspjeli uloviti vrijeme i emociju za album koji je, što je najvažnije, izvrsno primljen od publike", kazao je Gibonni. 

Album Familija je objavljen u travnju, a u nešto više od mjesec dana prodajni rezultat je izniman pa je direktor izdavačke kuće Aquarius records, Boris Horvat čestitao Oliveru i Gibonniju te im uručio nagradu Hrvatske glazbene udruge za dijamantnu nakladu albuma "Familija". 

 Skladbe s albuma već su dobro poznate glazbenoj publici koja je već u prvim danima prodaje ulaznica za koncert u Puli potvrdila da se zajednička suradnja dvojice nagrađivanih s nestrpljenjem iščekuje u koncertnoj verziji.  Karte su u prodaji online putem www.eventim.hrte na svim prodajnim mjestima Eventima a u ovih desetak dana  koliko su dostupne publici već je rasprodana gotovo polovina Arene. 

 Gibonni i Oliver vidno su zadovoljni tim podacima i poručuju svima koji će na koncert doći da ih čekaju ne samo skladbe s albuma "Familija" već i skladbe kojima su obilježili živote svoje brojne publike.