Novosti

09/06/2016

Koncert Alberta Frke u crkvi Svetog Franje

U petak u 20 sati u crkvi Svetog Franje održati će se koncert poznatog pijanista Alberta Frke u sklopu koncertnog programa Pulski umjetnici Puli u organizaciji Hrvatske glazbene scene mladih.

Alberto Frka započeo je glazbeno školovanje u Glazbenoj školi "Luka Sorkočević" u Dubrovniku. Nakon diplome na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1990. godine odlazi u Pariz gdje je diplomirao glasovir. Usavršavao se uz renomirane svjetske pedagoge uz sudjelovanje na brojnim međunarodnim natjecanjima. Godine 2007. vraća se u rodni Dubrovnik, gdje radi kao korepetitor pri Umjetničkoj školi "Luka Sorkočević". Učestalo koncertira u zemlji i inozemstvu, a prati ga sjajna stručna kritika.

Poznati je pijanist u najavi svog koncerta istaknuo da ga ovaj nastup iznimno veseli te se zahvalio organizatorima na pruženoj prilici da se predstavi pulskoj publici. "Repertoar kojim ću se predstaviti je neuobičajen, odsvirat ću dvije skladbe čiji je autor Gabriel Faure', koji se za klavir solo ne izvodi puno, a potom je tu i Prokofjev s dvije različite skladbe - "Suita Romeo i Julija", što je transkripcija baleta, virtuozna skladba za klavir, te "Sonata br. 7." poznata pod nazivom "Staljingrad sonata", s vrlo dubokim reminiscencijama na ratna događanja u Rusiji toga doba, a to je vrlo snažna, ekspresionistička glazba." - kazao je Frka.