Novosti

09/06/2016

Podijeljene nagrade savjesnim vozačima

U prostorijama Turističke zajednice grada Pule danas su podijeljene prigodne nagrade savjesnim vozačima. Nastavak je to preventivne aktivnosti Dan ljubaznosti u prometu, koja je održana 31. svibnja na pulskim prometnicama.

Naime, Postaja prometne policije Pula-Pola, Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule organizirali su preventivnu akciju u cilju povećanja sigurnosti pješaka u prometu, kao i u cilju razvijanja tolerantnijeg odnosa između vozača i pješaka. Na četiri pješačka prijelaza, u Santoriovoj, Tomasinijevoj, Marulićevoj i Koparskoj ulici, policijski službenici su zajedno s pripadnicima prometne jedinice mladeži, evidentirali ''savjesne'' i ''nesavjesne'' vozače. Evidentirana su ukupno 123 ''savjesna'' vozača, koja su zaustavila vozilo i propustili pješake na obilježenom pješačkom prijelazu,  i to 94 vozača muškog spola i 29 vozačica. Ukupno je zabilježeno 70 ''nesavjesnih'' vozača, odnosno vozača koji nisu zaustavili vozilo i propustili pješake na obilježenom pješačkom prijelazu.   

Nakon obavljenih analiza, pri čemu je u obzir uzeto i ranije poštivanje prometnih propisa, odabrano je 18 ''savjesnih'' vozača, kojima su danas u Turističkoj zajednici grada Pule uručeni prigodni pokloni te su savjesni vozači pohvaljeni za njihovo poštivanje prometnih propisa. Među nagrađenim vozačima bili su uglavnom, po godinama, iskusni vozači, što s obzirom na činjenicu da je u obzir uzeto i ranije poštivanje prometnih propisa, govori da se doista radi o savjesnim vozačima, koji mogu biti primjer drugim sudionicima u prometu.

Policijska uprava istarska čestita nagrađenim vozačima i još jednom zahvaljuje sudionicima u prometu koji su podržali ovu preventivnu akciju, te poziva građane i turiste da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dio  svakodnevnice,  a sve kako bi se povećao osjećaj sigurnosti na pulskim prometnicama.