Novosti

11/06/2016

Proslavljeni jubileji Trke na prstenac

Jučer su u Domu hrvatskih branitelja svečano obilježene 320. obljetnica Trke na prstenac, 40. godina od njezina obnavljanja te 20. godišnjica od gostovanja u Puli. Ove značajne jubileje poduprli su brojni uvaženi gosti među kojima su se našli i zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek, direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj, zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko te načelnik Općine Barban Denis Kontošić.

U ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik Društva 'Trka na prstenac' Dalibor Paus koji je kazao da Trka prije svega okuplja ljude, ali i održava bogatu tradiciju toga kraja.

U sklopu programa pod nazivom "320 let Barbana Puli za 3.000 let" predstavili su se sami konjanici i kopljonoše koji su iste večeri prodefilirali i centrom Pule. Svečanost su upotpunili barbanski folkloraši - KUD Barban, a dok su uzvanici imali prilike pogledati izložbu posvećenu Trci koja će se tradicionalno održati trećeg vikenda u kolovozu, odnosno od 19. do 21 kolovoza.