Novosti

16/06/2016

Međunarodni neuropsihijatrijski kongres po 56. put u Puli

Danas je službeno započeo Međunarodni neuropsihijatrijski kongres pod nazivom "Mind and Brain". Simpozij, koji se po 56. puta održava u Puli, otvorila je predsjednica Organizacijskog odbora, akademkinja Vida Demarin, koja je ujedno najavila program i teme ovogodišnjeg izdanja neuropsihijatrijskog kongresa. "Glavne teme kongresa pokrivaju tri cjeline koje su posebno značajne u svakodnevnom radu: neuropsihoanalizu, neuroinflamaciju i neurodegeneraciju te oporavak moždanih funkcija" pojasnila je Demarin.

Prisutne je srdačno pozdravio zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin pritom kazavši kako mu je izuzetno drago što je Pula već tradicionalno domaćin ovog izuzetno važnog znanstvenog skupa koji okuplja uvažene liječnike i priznate znanstvenike čiji je predmet proučavanja ljudski mozak i njegove tajne. "Želim vam puno uspjeha u vašem budućem znanstvenom radu te ugodan boravak u našem Gradu" na kraju svog obraćanja poručio je Radin.

Kongres se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske u suorganizaciji Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te uz pokroviteljstvo Svjetske neurološke organizacije i Europske neurološke akademije. U tri dana trajanja simpozij će okupiti preko 300 uglednih, međunarodno priznatih hrvatskih i inozemnih znanstvenika i eminentnih stručnjaka koji će sudjelovati na niz predavanja i radionica iz raznih područja neurologije i psihijatrije.