Novosti

17/06/2016

Koncert komorne glazbe - gitaristički duo

Velikim gitarističkim koncertom Žarka Ignjatovića i Jerka Novka nastavlja se 17. festival komorne glazbe. Koncert će se održati u Crkv Sv. Franje u organizaciji Hrvatske glazbene scene mladih uz pokroviteljstvo Upravnog odjela za kulturu Grada Pule.

Gitarist Žarko Ignjatović rođen je 1961. u Puli. U muzičku školu krenuo je sa 7 godina, a nakon završene srednje glazbene škole "I. M. Ronjgov" (profesori Ivan Štekar i Marinko Opalić) odlazi u Zagreb na "Muzičku akademiju" (1979.).
Izdao je 2 solističke  CD ploče, prvu s djelima S. L. Weissa, A. Piazzolle, M. Tippetta, D. Bogdanovića i U. Rojka (1998., Muzikaviva, Ljubljana) i drugu s djelima suvremenih slovenskih kompozitora: A. Kumara, I. Krivokapiča, M. Lazara, A. Strajnara, L. Vrhunc i U. Rojka (2001., ZKP RTV SLO, Ljubljana). Sudjelovao je na nekoliko ploča raznih glazbenih stilova, a krajem 2005. objavljen je prvi CD gitarističkog dua Jerko Novak/Žarko Ignjatović (ZKP RTV SLO, Ljubljana). Zaposlen je na Pedagoškom fakultetu u Mariboru i na Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani kao izv. prof. za gitaru i komornu glazbu.