Novosti

20/06/2016

Obilježavanje Dana antifašističke borbe u srijedu na Trgu Portarata

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić primili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule na čelu s predsjednikom Liviom Blaškovićem i potpredsjednikom Adrianom Ruibom.

Povod prijema je nadolazeći Dan antifašističke borbe koji se slavi 22. lipnja u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi.

Zahvalivši istarskim antifašistima na svemu što tijekom čitave godine rade na očuvanju i njegovanju vrijednosti antifašizma, Cvek je kazao kako bez istinskog antifašizma ne bi bilo slobode ni demokracije te kako će se Pula uvijek dostojno i ponosno prisjećati svojih heroja koji su dali život za slobodu.

Predsjednik UAB-a Livio Blašković otkrio je kako će obilježavanje Dana antifašističke borbe u Puli započeti u 8,30 tradicionalnim polaganjem vijenaca u Titovom parku, a potom i na Gradskom groblju. "Nakon toga, u 10,00 sati središnja proslava održat će se na Trgu Portarata uz nastup zbora Matko Brajša Rašan i Puhački orkestar Grada Pule", kazao je Blašković pozvavši građane da se pridruže proslavi ovog važnog dana.