Novosti

20/06/2016

Objavljen Prijedlog liste reda prvenstva za upis u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2016./17.

Prijedlog liste reda prvenstva za upis u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2016./2017. na području grada Pule, kao i Odluku o odbijanju prijava za upis u toj pedagoškoj godini na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama Komunalne palače predstavila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

"Sedmeročlano Povjerenstvo na sjednici održanoj 15. lipnja donijelo je prijedlog Liste reda prvenstva za upis prema kojoj će pravo na upis ostvariti 453 djece koja udovoljavaju kriterijima upisa, odnosno čiji su roditelji ostvarili 10 i više bodova" pojasnila je Puh Belci te nadodala kako je na jedinstvenim upisima ukupno bilo predano 629 zahtjeva.  Pravilniku je udovoljilo 530 zahtjeva, od kojih je 47 odbijeno jer jedan od roditelja nema boravište na području Puli, a njih 51 ima dijete koje nije još navršilo godinu dana te je jedan zahtjev sadržavao nepotpunu dokumentaciju. Naime, od "Pozivam sve roditelje da pozorno pogledaju prijedlog Liste te ukoliko smatraju podnesu prigovor u pismenom obliku u Pisarnicu Grada Pule u roku od pet dana počevši s današnjim danom, sve do 27. lipnja" istaknula je Puh Belci.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović nadovezala se kazavši kako je uvid u navedeno moguć isključivo uz šifru koju su roditelji zajedno s uputom o korištenju dobili na Potvrdi za prijem dokumentacije. "Grad je na taj način osigurao transparentnost za roditelje, pravednost jedinstvenih upisa te zaštitu podataka i sigurnost djece" kazala je

"Prijedlog liste kao i Odluka o odbijanju prijava objavljeni su na službenim web stranicama Grada Pule te dječjih vrtića DV Pula i DV-SI Rin Tin Tin i na oglasnim pločama upisnih mjesta" navela je predsjednica Povjerenstva za provođenje upisa djece u dječje vrtiće Sanja Krizman te je za kraj kazala da se konačna lista može očekivati početkom srpnja, nakon što Povjerenstvo obradi sve prigovore.

Ovdje možete pogledati rezultate upisa rezultate upisa.