Novosti

21/06/2016

HrTurizam: Pula najbolja ljetna destinacija

Popularni hrvatski turistički portal hrturizam.hr proglasio je Pulu najboljom turističkom destinacijom ovog ljeta. Članak koji je izazvao mnogo pažnje u virtualnom svijetu prenosimo u cijelosti:

8 TOP društvenih događaja zbog kojih će Pulska Arena biti NAJ ljetna destinacija

1.JOSE CARRERAS

Jedan od legendarne trojice tenora, španjolski operni pjevač, Jose Carreras, vraća se u Pulu nakon punih deset godina. Interes za ovaj neskromno nazvan "najbolji ljetni koncert u Hrvatskoj" toliki je da su već na dan tiskovne konferencije prodana sva VIP mjesta i 2000 ulaznica. Koncert je na rasporedu 23. srpnja u 21 sat, taman nakon zalaska sunca.
"Pjevat ću pjesme koje me dotaknu svaki put kad ih čujem i koje prenose moju strast i emociju koja proilazi iz dubine moje duše. Ja sam vrlo strastven Mediteranac. Ipak su ovdje moji korijeni." - poručio je slavni tenor."
Josà© Carreras obolio je od akutne leukemije, i u to vrijeme dali su mu 10% šansi za preživljavanje, no on se vratio jači no ikada i sada je veliki humanitarac koji se rado odriče dijela troškova kako bi novac završio u rukama potrebitih" istaknuo je jedan od organizatora, Nikola Mujdžić Reščić. Naglašeno je kako je pokrenuta i jedna zanimljiva akcija pod imenom "˜Ja doniram"˜ gdje se svi koji kupe ulaznicu mogu slikati s istom i napisati zanimljiv post o tome zašto oni vole donirati i humanitarno djelovati i označiti ga hashtagom "ª#"Žjadoniram"¬. Nakon objave na Facebooku, Instagramu ili Twitteru najbolji post bit će nagrađen mogućnošću fotografiranja s Carrerasom na samom koncertu, a u suradnji s Bina Istrom podijelit će se i 10 ENC uređaja s 500 kuna iznosa na računu.

2.ROBERT PLANT

Nekadašnji frontmen, pjevač i skladatelj kultnih Led Zeppelina i jedan od najboljih rock pjevača svih vremena Robert Plant Arenu je rezervirao 30. srpnja. Obzirom da stiže zajedno sa svojim pratećim bendom Sensational Space Shifters očekuje se u puna Arena, a uzevši u obzir atraktivnost samog događaja i najave u vodećim svjetskim medijima, krcate će biti i okolne ulice gdje će Planta bar slušati oni koji na vrijeme nisu osigurali svoje ulaznice. Zbog toga na vrijeme osigurajte svoju kartu.

3. PARNI VALJAK

Teško je zamisliti pulsko ljeto bez koncerta nekog hrvatskog benda koji već godinama osvaja srca svih generacija. Ove sezone bit će to legendarni Parni Valjak koji će 12. kolovoza pripremiti glazbeni spektakl i veliki povratak na hrvatsku glazbenu scenu. Koncert u Areni ujedno je i veliko finale turneje "40 godina", a osim u brojnim hitovima, publika će bez dvojbi uživati i u upečatljivoj scenografiji i vrhunskoj produkciji . Iako zvuči nevjerojatno, bit će to prvi susret Parnog Valjka i rimske ljepotice.

4. PULA FILM FESTIVAL - 63.izdanje

Veći, jači i bolji - sve je to ovogodišnji najpoznatiji festival filmske umjetnosti, ne samo u Hrvatskoj, već i široj regiji. Grad filma će od 9. srpnja na prelijepoj rimskoj pozornici Arene, ali i drugim lokacijama u gradu premijerno posjetiteljima prikazati mnoge dugoočekivane filmske naslove. Redatelj Nenad Puhovski Puljane će i njihove goste odvesti u posjetu slavnoj generaciji iz 1968., dok će redatelj Pavo Marinković poslati nezaspolenog biologa Krešu na neobičnu misiju u filmu "Ministarstvo ljubavi". Osim domaćih, bit će na rasporedu i međunarodni filmovi poput kolumbijskog "Između neba i mora" redatelja Carlosa de Castilla koji je osvojio i nagradu publike na Sundance festivalu te filmskih ljetnih blockbustera poput nove izvanzemaljske prijetnje čovječanstvu u nastavku mega-hita Dan nezavisnosti.

5. PETAR GRAŠO

Ovog ljeta u slavnu pulsku Arenu stiže i najizvođeniji hrvatski glazbenik Petar Grašo i to 27. srpnja u 21 sat. Obzirom na velike najave i još veću proslavu 20 godina karijere, njegov bi koncert mogao biti pravo malo iznenađenje ljetne koncertne sezone. Treba svakako nadodati kako će mu se na pozornici pridružiti i Tonči Huljić sa svojim bendom Madre Badessa te izvesti niz svojih popularnih hitova.

6. STATUS QUO

Samo dan prije Roberta Planta, 29. srpnja Arenu će dobro zagrijati legendarni britanski rock koncert koji će privući i mnogobrojne strane goste u tritisućljetnu Pulu. Bend je poznat po hitovima poput "Whatever you want", "In the army now", a pulska se publika sjeća kako je prije dvije godine u zadnji trenutak njihov nastup otkazan zbog problema sa srcem gitariste Ricka Parfitta te je bend tada morao otići na stanku. No, sada je stanka gotova i vrijeme je za Rock & Roll.

7. NINA BADRIĆ

Jedina dama koja će nastupiti ovog ljeta na pozornici u Areni bit će Nina Badrić 8. kolovoza. Prošlog je mjeseca objavila spot za pjesmu "˜Dani i godine"™ koji je poslužio kao sjajna najava predstojećeg koncerta. Spot je otkrio kako je Nina ostala vjerna pop i soul izričaju kojim osvaja publiku i nove fanove već dva desetljeća.

8. OLIVER I GIBONNI

Najočekivaniji hrvatski glazbeni koncert ove godine održat će Oliver i Gibonni 27. kolovoza. Spektakl je to koji će postati i veliko finale ljetne koncertne sezone u Areni. Popularni će dvojac izvesti pjesme u sklopu promocije zajedničkog

Ima li još čega?

Vjerovali ili ne, ima! Pulska će Arena i ove godine biti domaćin festivalima za mlade, popularnom Dimensionsu i još popularnijem Outlooku koji će privući 15-tak tisuća britanaca kojima je Pula posljednjih godina postala omiljeno odredište za zabavu i odmor. Osim glazbe i plesa, Arenom će u više navrata ponovno zavladati i gladijatori u sklopu događaja Spectacvla Antiqva, pa nam tako ne preostaje ništa drugo nego rezervirati autobusne karte i krenuti prema najljepšoj pozornici na svijetu. Bravo za Pulu i ovakav način promocije koncertnog turizma koji će zasigurno učvrstiti i mjesto Hrvatske na svjetskoj glazbenoj karti. Ujedno će Pula tako postati i jedna od najljepših ljetnih turističkih razglednica kojom Hrvatska zaista i potvrđuje svoju krilaticu - puna života. Dodali bismo- i dobrih i kreativnih ideja kojom se destinacijski turizam promovira na najbolji mogući način.