Novosti

21/06/2016

Gradonačelnik Miletić svečano otvorio rekonstruiranu Ulicu Sv. Margarete u Štinjau

Pulski gradonačelnik Boris Miletić, zajedno s najstarijem stanovnikom Ulice Sv. Margarete 84-godišnjim Dajčić Antonom danas je svečano otvorio rekonstruiranu Ulicu Sv. Margarete u Štinjanu. "Kad se nešto kvalitetno radi vidimo i rezultate tog rada. Izuzetno mi je drago što je uređena Ulica Sv. Margarete koja Štinjancima zaista mnogo znači te je uz plac mjesto okupljališta i društvenog života. Zahvaljujem se i predsjedniku, te vijećnicama i vijećnicima Mjesnog odbora Štinjan koji su se zalagali da se osiguraju financijska sredstava za uređenje Šaliža. Drago mi je što smo u tom naselju uredili i plažu na Hidrobazi te dječje igralište i vjerujem da će u novim sadržajima uživati svi mještani i gosti.  U gradu smo u posljednjih deseta godina jako  puno novaca uložili u infrastrukturu, u plin i kanalizaciju, odnosno u radove ispod zemlje, a sada je vrijeme da se iz zemlje dignemo prema gore i dodatno uredimo ulice kako bi nam grad bio još ljepši." naglasio je gradonačelnik Miletić netom prije svečanog otvaranja ulice.

Svoje zadovoljstvo uređenjem Šaliža nije krio niti Anton Dajčić koji se od srca zahvalio svima zaslužnima za uređenje ulice u kojoj obitava kao i brojnim prisutnim mještanima koji su uveličali današnju svečanost. Pjesmicom i plesom program su svakako obogatili mališani dječjeg vrtića Dado.  
Sa sanacijom kamenog opločenja Ulice Sv. Margarete u dužini od 128,64 metara, prema uzoru na povijesno opločenje, započelo se u siječnju ove godine. Prije samog polaganja novog kamenog opločenja rekonstruirana je dotrajala vodovodna mreže te su izgrađeni kanalizacijski priključci za kućanstva. Grad Pula je u uređenje Šaliža investirao 1,615.000 kuna, a izvođač radova bio je TGT d.o.o. iz Pule. Ova investicija, kao i uređenje plaže na Hidrobazi, te izgradnja dječjeg igrališta svakako doprinosi povećanju kvalitete življenja stanovnicima Štinjana.