Novosti

23/06/2016

Održana prva sjednica pulskog Savjeta za mjesnu samoupravu

U prostorijama pulske Komunalne palače početkom tjedna održana je prva sjednica Savjeta za mjesnu samoupravu Pule čiji je osnovni cilj što kvalitetnija koordinacija i podrška u rješavanju pojedinih pitanja s područja mjesne samouprave.   

Sjednici je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i pročelnici gradskih upravnih odjela, a predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek članovima Savjeta, kojeg čine novoizabrani predsjednici svih gradskih mjesnih odbora, poželio je puno uspjeha na početku njihova mandata.

Cvek je, među ostalim, izjavio kako mjesni odbori imaju ključnu ulogu u rješavanju  konkretnih problema i pitanja građana te kako uvelike pomažu u podizanju kvalitete života u gradu. "Putem mjesnih odbora, svaki građanin može utjecati i odlučivati o stvarima koje su njemu bitne u njegovom kvartu, a na mjesnim odborima je da prepoznaju probleme i potrebe građana i da predlože Gradu prioritete u njihovom rješavanju", kazao je Cvek dodavši da će se i putem Savjeta zasigurno dodatno poboljšati suradnja sa svim nadležnim upravnim tijelima Grada.

Na sjednici Savjeta raspravljalo se o današnjem statusu, djelokrugu i ovlastima mjesnih odbora te je istaknuto kako su za potrebe mjesne samouprave u gradskom Proračunu za 2016. godinu osigurana sredstva u iznosu od 3,6 milijuna kuna. Članovi Savjeta predložili su konkretne aktivnosti poput primjerice pojačanih radova uređenja zelenila i okoliša u svim mjesnim odborima, odvožnje otpada i  rješavanja komunalnog nereda.

Na kraju sjednice dogovoreno je kako će se Savjet za mjesnu samoupravu sastajati svakih 60 dana.