Novosti

24/06/2016

Plaža na Hidrobazi obnovljena dočekala kupače

Javna gradska plaža na Hidrobazi obnovljena je i uređena prije početka turističke sezone.
Uređen je obalni, odnosno centralni dio plaže na način da su izgrađena tri stabilizacijska pera sa školjerama čime se zaštitila plaža od jakih udara valova, te je osigurano zadržavanje nasipanog šljunčanog materijala na plaži. Plaža je prilagođena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti tako što su uz dva od tri stabilizacijska pera izvedene rampe za pristup moru za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.
Izgrađen je plato za prefabricirani montažni objekt za spasioce, postavljene su obavijesne ploče, koševi za smeće idealno uklopljeni u izgled, uređen je središnji put duž plaže kao i okolni prostor za pristup vozilima, a postavljene su i svlačionice. Projektom je predviđena i cjelokupna interna infrastruktura.

Izvođač radova bilo je trgovačko društvo Ceste d.o.o. Pula, a vrijednost navedenih radova iznosi oko 4 milijuna kuna od čega je temeljem Programa Fonda za razvoj turizma kojega provodi Ministarstvo turizma RH, Gradu Puli dodijeljen iznos bespovratnih potpora od čak 1,5 milijuna kuna za uređenja ove plaže po prvoj fazi.

Projekt je podijeljen u sedam faza, koje će se realizirati sukladno osiguranju proračunskih sredstava, bespovratnih sredstava Ministarstva turizma  i drugih ostvarenih prihoda tijekom narednih godina.

12. siječanj 2016. godine:

Uređenje plaže na Hidrobazi