Novosti

24/06/2016

Izložba Vice Tomasovića "Sve Živo" u Galeriji Luka i Subgaleriji Mul

U Galeriji Luka i Subgaleriji Mul do 4. srpnja može se pogledati izložba Vice Tomasovića naziva "Sve Živo". Slike i objekti koje je autor predstavio na izložbi predstavljaju bitno osvježenje u hrvatskom umjetničkom prostoru koji je zadnjih nekoliko godina uglavnom zagušen slikarstvom tzv. novih figuracija ili novih hiperrealizama. 

Mističnost Tomasovićevih kompozicija očituje se u osnovnoj ikonografiji, dok im je, premda izgleda nelogično, atmosfera uglavnom vedra i bezbrižna što autor postiže duhovitim, često i karikaturalnim portretima svojih realnih ili imaginarnih likova, kao i izuzetno maštovitim kreacijama njihove međusobne simbioze.

Vice Tomasović svestrani je mladi omiški umjetnik predsjednik Hrvatskog udruženja likovnih umjetnika. Na Umjetničkoj akademiji u Splitu diplomirao je smjer likovne kulture. Osnivač je i ravnatelj Almissa Open Air festivala suvremene umjetnosti u Omišu te voditelj izložbene djelatnosti Salona Galić u Splitu. Sudjelovao je na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi, umjetničkih festivala i manifestacija kao organizator, kustos, izlagač i izvođač. Dobitnik je nekoliko priznanja kao autor.

Izložba nastala u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, a Grad Pula, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Istarska županija, Fabrika d.o.o. i Ara Electronic financijski su podržali izložbu.