Novosti

07/07/2016

Bogati kulturni četvrtak

U sklopu Tjednog DJira u 20 sati na Fortu Punta Christo (CinemaFORT) prikazat će se dokumentarni film Mamma Europa, redateljice Petre Seliškar. Lucidan pogled na vruću temu današnje Europe, granice između država, ograde između ljudi i prepreke u svakodnevnim životima mnogih obitelji. Inventivno koristeći animaciju, dokumentarne slike te putovanje kao sredstvo filmske naracije, priča filma se vrlo šarmantno odvija i razvija kroz zanimljive dijaloge između majke i kćeri. U glazbenom dijelu programa nastupit će DJ gosti iznenađenja.

Na Forum u 21 sat održat će se promenadni koncert OKUD-a Istra u sklopu manifestacije "Na ulicama i trgovima 2016."
Nastupit će harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilić" koji će se predstaviti klasičnim, tradicionalnim i evergreen skladbama, te članovi i polaznici glazbenih tečajeva OKUD "ISTRA", koji su za ovu prigodu s nastavnicima pripremili odabrane popularne skladbe.
Orkestrom će dirigirati prof. Tatjana Lajić, a bendove su pripremili voditelj tečajeva Aleks Nadišić uz nastavnika Zdravka Širolu.
Organizator programa je SAKUD, suorganizator OKUD "Istra". Pokrovitelji programa su Grad Pula i TZ grada Pule.

American Music Abroad iz New Jerseya održat će večeras koncert s početkom u 21.30 sati u Domu hrvatskih branitelja. Amaterski studentski glazbeni sastav predstavit će svoj Liberty Tour. Sastav djeluje od 1975. godine, organizirali su preko 320 koncerata u različitim državama zapadne Europe, s više od 35 tisuća sudionika. U svom glazbenom izričaju predstavljaju kulturu različitih dijelova Amerike.

Na Kaštelu će se danas s početkom u 22 sata, u organizaciji Rock Caffea, održati besplatni koncert rock benda Arsenal. Na glazbenom repertoaru naći će se popularni hitovi Beatlesa, Marleya, R.E.M.a te brojnih drugih izvođača. Bend čine Tomislav Šperanda na bas gitari, Valter Šćulac na električnoj gitari, Marin Mihovilović koji svira saksofon i usnu harmoniku, zatim Edo Krajcar na klavijaturama i Denis Mikolić na bubnjevima.

S početkom u 21 sat, u Srpskom kulturnom centru u Istri, održat će se izložba Plakati suvremenih srpskih filmova. Organizatori izložbe su SKUC Pula i Pula film festival. Medijski pokrovitelji su Grad Pula, Istarska županija, TZ Pula, dok su sponzori izložbe Medit, Tiskara Nova i Grga.