Novosti

07/07/2016

Na ulicama i trgovima - Promenadni koncert na Forumu

U četvrtak, 07.srpnja 2016. na Forum u 21,00 sat održat će se  promenadni koncert OKUD-a Istra u sklopu manifestacije "Na ulicama i trgovima 2016."

U prvom dijelu koncerta nastupit će harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilić"  koji će se predstaviti klasičnim, tradicionalnim i evergreen skladbama, a u drugom dijelu nastupaju članovi i polaznici glazbenih tečajeva OKUD "ISTRA", koji su za ovu prigodu s njihovim nastavnicima pripremili odabrane popularne skladbe. Orkestrom će dirigirati prof. Tatjana Lajić, a bendove su pripremili voditelj tečajeva Aleks Nadišić uz nastavnika Zdravka Širolu. Organizator programa je SAKUD, suorganizator OKUD "Istra". Pokrovitelji programa su Grad Pula i TZ grada Pule.

Orkestar je 1959. godine osnovao Stanko Mihovilić, po kojem je i nazvan nakon njegove smrti. Čine ga glazbenici raznih dobi i obrazovanja, od učenika srednje škole, studenata, do službenika, profesora, ekonomista i mnogih drugih. Trenutačno broji 20 aktivnih članova i preko deset stalnih suradnika. Orkestar je održao mnoge koncerte diljem Hrvatske, Italije, Njemačke,Češke te u USA i Kanadi. Orkestar često snima za radio i televiziju, a izdana su i dva CD-a. 

Na brojnim nastupima, koncertnim turnejama i natjecanjima osvaja brojne nagrade i priznanja diljem Europe, a slovi kao najstariji i najkvalitetniji orkestar u Hrvatskoj.

Od 2010. prof. Tatjana  Lajić umjetnički je voditelj I dirigent  harmonikaškog orkestra "Stanko Mihovilić" kulturno umjetničke udruge  OKUD-a "Istra" iz Pule.

Tatjana Lajić je rođene 1968. god. u Puli, gdje završava osnovno, srednje i visoko glazbeno obrazovanje. Profesorica je na harmonikaškom odjelu Glazbene škole I. Matetića-Ronjgova u Puli, te voditeljica Stručnog vijeća za harmoniku pri Agenciji za odgoj i obrazovanje za Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju. Tijekom svoje pedagoške djelatnosti zadržala je visoku razinu obrazovanja mladih harmonikaša. Njezini učenici redoviti su sudionici harmonikaških natjecanja u zemlji i inozemstvu, a ona vodi i dirigira orkestrom Stanko Mihovilić od 2010. godine.