Novosti

07/07/2016

Predstavnici nacionalnih manjina gostovali na sjednici Savjeta mladih Grada Pule

Na 20. sjednici Savjeta mladih Grada Pule prisustvovali su predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek, mladi predstavnici nacionalnih manjina s područja grada Pule te Vlasta Vujačić iz Udruge ZUM.
Mladi predstavnik talijanske nacionalne manjine Marko Vošten i predstavnik srpske nacionalne manjine Ivan Putnik prezentirali su svoje radove u sklopu kreativnog natječaja na projektu EASY TOWNS. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule zahvalio je predstavnicima manjina na trudu i odazivu te im uručio prigodne poklone.
Vlasta Vujačić izvijestila je članove Savjeta mladih o dosadašnjim aktivnostima u izradi Lokalnog programa za mlade Grada Pule koji bi trebao biti gotov početkom sljedeće godine. Do sad su odrađene radionice s mladima te sastanci radnih skupina.
Članovi Savjeta raspravljali su i o obilježavanju nadolazećeg Dana mladih, kao i o samoj organizaciji već tradicionalnog Bezalkoholnog koncerta. I ove godine, 12. kolovoza, na Dan mladih, održat će se program za mlade na pulskoj Portarati.
Predsjednica Savjeta mladih Grada Pule Sara Bužleta, predložila je sazivanje sljedeće sjednica za 2. kolovoza.