Novosti

11/07/2016

Besplatne Ljetne jazz radionice u DC Rojc

U organizaciji Hrvatske glazbene unije Pula, pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Pule, od 13. do 15. srpnja održat će se besplatne Ljetne jazz radionice u Društvenom centru Rojc.

13.07.2016. u 15:30 sati, Društveni centar Karlo rojc (prostorije Puhačkog orkestra grada Pule)
Miles Davis radionica, predavač: Christian Pabst
Drugi kvintet Milesa Devisa je vitalna veza između Bebop ere i suvremenog jazza iz kasnih šezdesetih godina prošloga stoljeća pa sve do danas. Njihov visoki nivo improviziranja, sloboda i avanturistička međuigra oblikovala je moderni jazz.
U ovoj radionici klavirist Christian Pabst će predstaviti svoj magistarski rad, u kojem je detaljno istražio pristup harmonije, forme i ritma kvinteta, a također će raditi s polaznicima radionice o tome kako integrirati ove koncepte prilikom sviranja u bendu.

14.07.2016. u 15:30 sati, Društveni centar Karlo Rojc (prostorije Puhačkog orkestra grada Pule)
Kotrabas jazz: povratak korijenima, predavač: Hendrik Mà¼eller
Tijekom radionice Hendrik Mueller će staviti glavni fokus na neke od najvažnijih temeljnih elemenata sviranja kontrabasa u jazz glazbi.
To uključuje: stvoriti veću svijest o funkici kontrabasa u jazz glazbi, dati veći pogledt u tradiciju jazz kontrabasa i pružiti vrlo praktične "alate" za obradu raznih tehničkih problema na kotrabasu

15.07.2016. u 15:30 sati, Društveni centar Karlo Rojc (prostorije Puhačkog orkestra grada Pule)
Jazz comping za klaviriste i gitariste, predavač: Christian Pabst
Comping je jako bitna vještina za bilo kojeg klavirista i gitarista u jazz bendu. Na ovoj radionici istražit ćemo ritmičke, melodijske i harmonijske mogućnosti koje će obogatiti vaš comping. Nadalje, poigrat ćemo se sa korisnim vježbama koje će nam u konačnici dati više slobode i više povezanosti sa bendom i sa solistom. Umjetnički realizator programa je Adriano Bernobić.