Novosti

11/07/2016

Prema Konačnoj listi u dječje vrtiće upisuje se 493 djece

 "Prema Konačnoj listu reda prvenstva za upis u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2016./2017. bit će upisano ukupno 493 djece i to u sve pulske predškolske ustanove bez obzira na osnivača" uvodno je kazala zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama Komunalne palače. "Ovime možemo sa zadovoljstvom konstatirati da je Grad Pula i ove godine u Dječji vrtić Pula, DV-SI Rin Tin Tin te dječje vrtiće drugih osnivača, sukladno izboru roditelja, upisao svu djecu koja su udovoljila pravilniku i time nastavio pozitivan proces transparentnih i otvorenih upisa" naglasila je zamjenica gradonačelnika.

Pravo upisa po Listi reda prvenstva za jaslički program ostvarilo je 243 djece, dok je pravo upisa u vrtićki program ostvarilo 223 djece, a obavezni program predškole upisat će 27 djece. "Iz navedenog vodljivo je da imamo porast djece jasličke dobi što me iznimno veseli no isto tako moramo razmišljati o proširenju upravo tih kapaciteta kako bismo mogli pravodobno odgovoriti na ukazane potrebe" navela je Puh Belci.

Na konferenciji za medije prisustvovala je i članica Povjerenstva za provođenje upisa djece u dječje vrtiće Sanja Subotić koja je kazala kako je Povjerenstvo razmotrilo 22 prigovora pristigla u periodu od 21. do 27. lipnja od kojih je njih osam prihvaćeno, 12 odbijeno jer su bili neosnovani te jedan odbijen jer je bio predan izvan roka podnošenja. Spomenuto kratko je prokomentirala pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović kazavši kako su se najčešći prigovori odnosili upravo na upis djece koja do trenutka predaje Zahtjeva za upis nisu napunila godinu dana i time nisu stekla uvjet za upise. "Pozivam roditelje da se nakon što im dijete navrši 12 mjeseci jave u DV Pula na upise, podnesu zahtjev te bez problema upišu svoje dijete naknadno u vrtić" pojasnila je Krizmanić Marjanović.

Konačnu listu reda prvenstva za upis u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2016/2017 možete pogledati ovdje, a sve pripadajuće priloge roditelji mogu pronaći na oglasnim pločama dječjih vrtića te na službenim web stranicama www.dvpula.hriwww.rintintin.hr.

Roditelji djece koja će biti upisana u navedene vrtiće, bit će pozvani ili trebaju nazvati dječji vrtić kako bi dogovorili termine inicijalnih razgovora. Prilikom inicijalnog razgovora uz prisustvodjeteta potrebno je donijeti sljedeću dokumentaciju:

· presliku zdravstvene iskaznice djeteta,
· preslika knjižice cijepljenja djeteta
· potvrdu o sistematskom pregledu od djetetovog liječnika(ako pregled nije obavljen do inicijalnog razgovora, potvrdu treba donijeti najkasnije do potpisivanja ugovora)
· ispunjen Upitnik za roditelje

Roditelji djece koja su ranije boravila u nekom od navedenih dječjih vrtića, dužni su dostaviti potvrdu vrtića o podmirenju obveza.

Rezultati Upisa