Novosti

13/07/2016

Pula otvara vrata korejskim turistima

Danas je u pulskoj Komunalnoj palači održan prijem gradonačelnika južnokorejskog grada Uijeongbu ByungYoung Ahna.

Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin pozdravio je goste iz Južne Koreje istaknuvši na početku kako je Pula grad otvorena srca prema svijetu. "Posebno mi je drago ugostiti Vas drage prijatelje koji ste prešli toliko daleki put da nas posjetite," kazao je Radin, a srdačnu dobrodošlicu zaželjeli su im pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić i Vesna Jovičić iz Turističke zajednice Grada Pule.

Gradonačelnik ByungYoung Ahn pojasnio je kako dolazi iz provincije Gyeonggi-do te kako se grad Uijeongbu nalazi u blizini zračne luke u Seulu, što predstavlja dodatni turistički potencijal. "Razlog naše posjete naša su provedena turistička istraživanja koja bi mogla unaprijediti i vaš prelijepi grad novim idejama i suradnjama. Za Pulu smo doznali preko televizijske emisije turističkog tipa koja je  iznimno popularna u Južnoj Koreji, kao što je trenutno izrazito popularna i cijela Hrvatska. Prije svega nam je važno izgraditi prijateljske odnose i pomoći većem dolasku Korejaca u Hrvatsku." - objasnio je Ahn.
Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin istaknuo je kako mu je drago da su korejski prijatelji već došli sa konkretnim planovima te im je ukratko predstavio važnost turizma za Istru i cijelu Hrvatsku. "Svjesni smo da Koreanci ne dolaze u našu zemlju kako bi se samo kupali i uživali u moru, već dolaze vidjeti i istražiti bogatu povijest i kulturnu baštinu našega kraja," ustvrdio je Radin.

Gradonačelnik ByungYoung Ahn zahvalio se još jednom na ljubaznom dočeku i dobrodošlici te je na kraju svečanog prijema i uz obostrane prigodne poklone, uputio poziv gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika Pule da posjete Uijeongbu.