Novosti

14/07/2016

Filmski festival popularan i po kiši

Umjesto pod zvijezdama, sinoćnju projekciju filma "O one strane" Zrinka Ogreste gledali smo pod kapima kiše! Jedno je sigurno, Pula i film se vole i pod zvijezdama i na kiši!

Kao da su građani Pule nakon teških sparina i visokih temperatura jedva dočeli vremensko osvježenje koje ih nimalo nije omelo u gledanja filmova na najvećem festivalskom platnu u Hrvatskoj i pod inače zvjezdanim nebom.  

Tako je sinoć u pulskoj Areni, usprkos, ali i zajedno s kišom, te uz malu pomoć kišobrana i kabanica, odlučila svima dokazati da je pulska publika, bez obzira na vremenske uvjete, prije svega vjerna  Festivalu i ljubavi prema filmu.

Kiša nije omela ni filmsku ekipu "S one strane" koja je, predvođena redateljem Zrinkom Ogrestom, nakon pulske premijere, spremno izašla na pozornicu , a publika ih je nagradila dugim uzastopnim apaluzom. Koliko je to redatelju Ogresti  značilo, bilo je vidljivo iz njegove emotivne zahvale publici.

Kako je kiša, zajedno s vjetrom, munjama i gromovima, bila uporna, Festivalska organizacija ipak je odlučila hrvatsku premijeru filma "Dobra žena" Mirjane Karanović održati u Istarskom narodnom kazalištu. I opet, uz pomoć dobro pripremljene pulske publike, projekcija je počela točno na vrijeme i pred punom dvoranom Istarskog kazališta.

Najbolju publiku kiša nije spriječila ni da nakon filmova, Festivalski dan završi koncertom nezaobilaznog Darka Rundeka i njegovog Cargo Tria u Circolu.