Novosti

19/07/2016

Predstavljeni 21.MKFM, INK na Kaštelu i Gala balet

Na tiskovnoj konferenciji u INK Pula, predstavljen je 21. MKFM program Ljetnih plesnih radionica, u suradnji s Ariston Proballet Company iz Sanrema, koji započinje 18. a završava 27. srpnja 2016., a 28. srpnja u 21 sat na velikoj pozornici sve ljubitelje baleta očekuje Večer gala baleta. Ravnateljica Gordana Jeromela Kaić upoznala je novinare i za program INK NA KAŠTELU LJETI (20.- 22.7.2016.), a na kojem će sva tri dana ujutro u 9 sati biti prikazana predstava ''Ima da me nema'', koja je na rasporedu i 20. i 21. srpnja u 20,30 sati. Ovaj program završava 22. srpnja u 21,30 sati predstavom ''Zatvaramo'' Andreje Gotovine koja je nastala u suradnji sa polaznicima dramskog studija INK. Svi programi su besplatni a kako kaže ravnateljica INK, potreba za programima je došla nakon razgovora sa dječjim vrtićima, koji su puni i preko ljeta i jutarnje predstave će im dobro doći da malo promijene ritam boravka u vrtiću.

Voditeljica plesnih radionica MKFM-a Sabrina Rinaldi najavila je program radionica, naglasivši da će biti preko 90 polaznika od čega više od pola iz Italije, koji dolaze organizirano ili sa roditeljima. Posebno je ponosna na činjenicu da ove godine dolaze i gosti iz Amerike, što je bio i cilj da se radionice prošire na što više zemalja. Na kraju je rekla da je ova godina posebna jer se prijavilo najviše muških plesača do sada, tako će radionice pohađati 8 ili 9 plesača.

Voditelji radionica biti će Sabrina Rinaldi, George Postelnicu, Sonia Villani, Marco Algeri, Markus Zmolnig i Barbara Melica.