Novosti

19/07/2016

Film na šugamanu

Javna ustanova Pula Film Festival i Fratarski d.o.o. s ponosom najavljuju novu, ljetnu, suradnju - trodnevni filmski program pod nazivom Film na šugamanu!
Između netom završenih projekcija u Areni i skore intimnije atmosfere na Kaštelu (6.-12. kolovoza) posjetiteljima najsimpatičnijeg pulskog otočića dolazi gostujuće kino kako bi dio svog večernjeg odmora upotpunili na sasvim filmsko-pulski način; pod zvijezdama i na šugamanu. Od 21. do 23. srpnja u 21.30 sat, besplatno će se prikazati tri filma ležernije tematike, namijenjena podjednako djeci i odraslima.

O programu:

Četvrtak, 21. srpnja, 21.30, Iznenađenje(De Surprise) komedija/romantični
Mike van Diem, Nizozemska, Belgija, Njemačka, Irska, 2015., 102'
Uloge: Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan, jan Decleir, Henry Goodman
Milijunašu Jacobu dosta je života i odlazi u ''putničku agenciju'' koja priređuje asistirana samoubojstva tako da izgledaju poput nesretnog slučaja. Dio usluge je i odabir vremena i načina smrti, no Jacob bira iznenađenje - neće znati kada i kako će se to dogoditi. No tada upozna Anne"¦

Petak, 22. srpnja,  21.30,  Mr. Right, komedija/romatični,
Paco Cabezas, SAD, 2015., 90'
Uloge: Sam Rockwell, Anna Kendrick, Tim Roth, James Ransone
Martha konačno upoznaje svog princa na bijelom konju. Međutim, romansa se zakomplicira kada se ispostavi da je njen ''Mr. Right'' u stvari plaćeni ubojica koji bježi od zakona i svojih poslodavaca.

Subota, 23. srpnja, 21.30, Mali Genijalac(The Young and Prodigious Spivet) akcijsko- avanturistički/komedija
Jean-Pierre Jeunet, Francuska /Kanada, 2013., 105'
Uloge: Helena Bonham Carter, Judy Davis, Callum Keith Rennie, Kyle Catlett
T.S. Spivet darovito je dijete koje obožava znanstvene predmete. Izumio je perpetuum mobile i dobio prestižnu nagradu Baird koju dodjeljuje Smithsonian Institution. Roditeljima ostavlja poruku i ukrcava se u teretni vlak da bi stigao na drugi kraj Sjedinjenih Država i primio nagradu. No, nitko ne pomišlja da je sretni dobitnik desetogodišnjak s mračnom tajnom.

''Zahvaljujući uspješnoj suradnji sa tvrtkom Fratarski d.o.o. i njenim direktorom gosp. Vjekoslavom Jozanovićem po prvi put dio ljetnog filmskog programa smještamo na prekrasnom Fratarskom otoku. Tijekom tri noći, između večere i možda planiranog noćnog kupanja, program će ponuditi posjetiteljima mogućnost uživanja  u projekcijama rasterećene tematike iz vlastitih fotelja, odnosno šugamana. Pozivam svih da se okružimo morem i uživamo u filmu na još jednoj jedinstvenoj pulskoj lokaciji, te na taj način damo potporu novom programu Film na šugamanu'' -  izjavila je Gordana Restović, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival.

Nakon projekcije biti će organizirana izvanredna vožnja broda u 00:00, koja je besplatna.

Više informacija pronađite na www.kinovalli.net.