Novosti

20/07/2016

INK na Kaštelu ljeti

U sklopu kulturne manifestacije INK na Kaštelu ljeti održati će se sljedeće predstave:

Ima da te ima, u režiji i izvedbi Lane Gojak i Rade Radolovića, upriličit će se u srijedu, 20. srpnja u 9 i u 20:30 sati,u četvrtak, 21. srpnja u 9 i u 20:30 sati i u petak, 22. srpnja u 9 sati. isttog dana u petak, 22. srpnja u 21:30 sati prikazati će se predstava Zatvaramo! autorice i koreografkinje Andree Gotovina u suradnji s izvođačima, polaznicima radionice Scenski pokret Dramskog studija INK.

Ima da te ima

Tin i Tina, brat i sestra, koji u druženju s igračkama, pjesmom i plesom, dramskom igrom prikazuju svoj dječji svijet isprepleten vlastitim začudnim pitanjima o tome čemu služe roditelji, odakle dolaze djeca, što je strah, čemu služe prijatelji. Pred dječjom publikom, i onima nešto starijima, otvara se razigrana dječja predstava koju kroz dramsku igru likova Tina i Tine vješto nose Rade i Lana nudeći nam prepoznatljive slike djetinjstva.

Zatvaramo!

Inspirirani obilježjima i estetikom pedesetih godina prošloga stoljeća krenuli smo ovim projektom na kreativno putovanje kroz vrijeme kreirajući galeriju likova i s njima povezane sadržaje smještene u mali noćni bar. Kroz proces usmjeren k istraživanju slojevitih značenja pojma slobode, te u kreativnoj potrebi za istom, ostavili smo za sobom i vrijeme i estetiku i konvenciju, ispunjavajući taj oslobođeni prostor osobnim pričama, melankolijama, velikim i malim pogledima, odnosima, dajući svakome od postupaka, osim izvođača, njegovo mjesto, konkretno, njegovu stolicu. U (ne)udobnosti svoga mjesta i svoje stolice, kao izvođači nalazimo prostor kreativne adaptacije, prostor pokušaja prilagodbe situaciji izvedbe i iskustvu života. Stvarajući pokretne slike prepoznatljivog koreografskog narativa, zaustavljamo svakodnevicu u trenutku kada u sebi najviše prepoznajemo ljudsko, donoseći vam zajedničku priču povezanu našim individualnim glasovima.