Novosti

21/07/2016

Ministar zdravlja obišao gradilište nove bolnice

Ministar zdravlja Dario Nakić obišao je danas gradilište nove pulske opće bolnice, a u ime Grada Pule i Istarske županije dočekali su ga gradonačelnik Boris Miletić i župan Valter Flego te ravnateljica bolnice Irena Hrstić. Nakić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom radova te je poručio kako će nova bolnica značajno doprinijeti podizanju kvalitete liječenja svih stanovnika Istre, ali i sve brojnih turista. "Svi imamo isti cilj, a to je da se bolnica izgradi u što kraćem vremenu i što kvalitetnije. Svjesni poteškoće rada na dvije lokacije koja uvelike podiže troškove poslovanja, zahvaljujući  racionalnom pristupu i uštedama, s početkih 800 milijuna kuna, bolnica bi u konačnici zajedno s opremanjem mogla stajati 600 milijuna kuna", kazao je Nekić.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako je projekt izgradnje pulske opće bolnice vitalan za cijelu Istarsku županiju. "Grad Pula je za izgradnju nove bolnice učinio sve kako bi se projekt čim prije realizirao, dodjeli smo zemlju za izgradnju i oslobodili bolnicu od plaćanja komunalnog doprinosa što ukupno iznosi oko 20 milijuna kuna", kazao je Miletić i zahvalio svima koji sudjeluju u projektu izgadnje, posebice vrijednim radnicima na gradilištu.

Istarski župan Valter Flego dodao je kako je kvaliteta izgradnje važnije od samog roka i poručio kako je konačno zatvorena financijska konstrukcija za nabavu opreme iz istog kredita.