Novosti

02/08/2016

Policijski info punkt kao preventivna mjera sigurnosti turista u Puli

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i načelnica Policijske postaje Pula Tatjana Božac Maksić danas su obišle policijski info punkt koji je i ove godine u sklopu projekta "Sigurna turistička sezona" postavljen u turističkom naselju Verudela.

"Gradu Puli i Vijeću za komunalnu prevenciju Grada Pule sigurnost turista kao i njezinih građana od prioritetne je važnosti stoga je ovaj info punkt, koji ima za cilj promicanje preventivnih mjera, postavljen upravo u najfrekventnijem pulskom turističkom naselju" kazala je zamjenica gradonačelnika nadodavši da turisti na punktu mogu saznati sve potrebne informacije o tome kako se zaštiti od potencijalnih krađa i drugih opasnosti kako bi njihov boravak u Puli bio što sigurniji i ugodniji.

"Ova preventivna akcija osmišljena je na način da policijski službenici kroz izravnu komunikaciju i podjelu brošura turistima pruže osnovne informacije te korisne savjete o mjerama samozaštite" pojasnila je Božac Maksić. Naime, na info punktu mogu se pronaći brošure na više stranih jezika koje turistima pružaju mnoštvo korisnih podataka o tome kako izbjeći džepne krađe, provale u apartmane, vozila, krađe bicikala, krađe na plaži. Osim toga, tu se nalaze i pravila ponašanja na moru te osnovne informacije o tome na što se sve treba paziti na hrvatskim cestama.

U projekt "Sigurna turistička sezona" za vrijeme ljetnih mjeseci uključili su se i policijski službenici iz Slovenije i Poljske koji na području Pule pružaju ispomoć djelatnicima Policijske postaje Pula, nadodala je načelnica. Ovu inicijativu, kao i nazočnost stranih policijskih službenika koji im uvelike olakšavaju komunikaciju pohvalili su i zainteresirani turisti koji su se danas zatekli na info punktu.