Novosti

03/08/2016

U petak u Puli 4. mimohod hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji se obilježava u petak 5. kolovoza, u organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Pule, u Puli će se održati tradicionalni 4. po redu mimohod hrvatskih branitelja.  

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo istarski župan Valter Flego Mimohod je postao tradicionalan te predstavlja istarsko zajedništvo, a njime se želi odati počast svim hrvatskim braniteljima. Župan je ujedno podsjetio kako je Skupština Istarske županije ove godine dodijelila Grb Istarske županije 119. i 154. brigadi Hrvatske vojske.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kazao je kako se ponosi na istarske branitelje i izrazio je zadovoljstvo što se Mimohod održava u najvećem istarskom gradu. "Ovim mimohodom još ćemo jednom odati dostojnu počast i zahvalu svima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu", istaknuo je Miletić.

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Vinko Knez zahvalio je Županiji i Gradu Puli na podršci koju pružaju u organizaciji Mimohoda i najavio je kako se ove godine očekuje preko tisuću sudionika.

Program počinje u 8 sati ujutro svečanom misom u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, a nakon toga u 9 sati uslijedit će tradicionalno polaganje vijenaca na Centralnom križu pulskog groblja i potom u parku Franje Josipa. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije kreće u 10 sati ispred Parka Franje Josipa preko Kolodvorske ulice te ulice uz Valerijin park, nadalje Istarskom ulicom, Giardinima i Laginjinom ulicom do Doma OSRH. Nakon kratkog programa u Domu hrvatskih branitelja u kojemu sudjeluju učenici OŠ Šijana i Glazbene škole I.M.Ronjgova, na istom mjestu uslijedit će otvaranje izložbe radova članova braniteljskih udruga.